Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Plusuri și minusuri după etapa a-30-a din Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/04/2021 la 16:14 GMT+3

Eurosport.ro vă prezintă învingătorii și perdanții după etapa a-30-a din Premier League.

Coach of Tottenham Hotspur Jose Mourinho reacts before the beginning of UEFA Europa League Round of 16 Second Leg match between Dinamo Zagreb and Tottenham Hotspur at Stadium Maksimir

Credit imagine: Getty Images

PLUSURI
Callum Robinson. Să vii de pe bancă și să marchezi două goluri, dintre care unul în urma unei execuții superbe chiar pe Stamford Bridge nu are decât să te facă unul dintre eroii etapei. Irlandezul a fost instrumental în succesul istoric obținut de WBA la Chelsea.
West Bromwich Albion. Dacă Robinson intră la categoria plusuri, atunci toată echipa ar trebui să intre. Pentru că WBA ar fi putut să stea liniștită să se apere de la 2-1 încolo, dar elevii lui Big Sam au profitat de toate vulnerabilitățile din defensiva albaștrilor pentru a marcat de 5 (cinci!) ori acasă la Chelsea.
Manchester City. Echipa lui Guardiola este o prezență constantă în această rubrică și este normal să fie așa. City este viitoarea campioană a Angliei iar cetățenii par să câștige chiar și atunci când joacă „pe pilot automat” – prioritatea este acum Champions League, dar marșul triumfal din campionat continuă nestingherit.
Trent Alexander-Arnold. He’s back! Trent a părut să revină, în sfârșit, la forma care l-a consacrat, fiind un pericol constant pe flanc și oferind o pasă de gol excelentă pentru primul gol al lui Diogo Jota. Gareth Southgate a urmărit cu atenție (dar fără îngrijorare).
Newcastle. Revoluția lui Steve Bruce continuă pe St James’ Park. Sigur, o propoziție greu de anticipat acum câteva luni, dar realitatea este că Newcastle a făcut un meci mare cu Tottenham, având un xG incredibil – 3.30, cu mult peste Spurs. Jocul arată în sfârșit mai bine iar retrogradarea se îndepărtează.
Manchester United. Echipa lui Solskjaer a revenit din nou și a obținut o victorie cheie în fața celor de la Brighton. În acest moment, United este favorită certă la poziția a doua în clasament iar dacă va fi așa, norvegianul va putea vorbi de un progres treptat, de la an la an: în primul sezon complet cu el pe bancă a venit locul trei, acum locul doi. Întrebarea este ce va urma la anul.
MINUSURI
Defensiva lui Chelsea. Apărarea lui Chelsea a evoluat impecabil de la sosirea lui Thomas Tuchel pe Stamford Bridge. Apoi a venit meciul din weekend cu WBA. Deocamdată nu avem decât să băgăm acest meci în sertarul cu anomaliile fotbalului, însă dacă astfel de evoluții se vor repeta, vor aduce mari semne de întrebare.
Leicester. Va face Leicester o Leicester? Echipa lui Brendan Rodgers pare să fie din nou aproape să scape printre degete o prezență în Top 4 după ce în prima parte a sezonului a avut evoluții excelente. Forma lui Iheanacho s-a oprit odată cu venirea pauzei internaționale iar Rodgers trebuie să umble la mentalitatea elevilor săi dacă nu vrea un nou eșec.
Ofensiva lui Arsenal. Aubameyang, Lacazette, Pepe și Odegaard ar trebui să reprezintă patru jucători extrem de periculoși, dar realitatea este că au fost absenți total în deplasarea de pe Anfield iar limbajul lor corporal nu indică neapărat o încredere în ideile lui Arteta. De altfel, acest lucru a fost remarcat și de Gary Neville, iar presa din Anglia a scris recent că Odegaard e mai degrabă cu gândul la Real decât pe Emirates.
Jose Mourinho. Portughezul a fost întrebat de ce la Tottenham nu pare să mai funcționeze stilul său de joc iar răspunsul său a fost... tipic: „Același antrenor, jucători diferiți”. Nu a existat niciodată o potrivire între Spurs și Mourinho iar experimentul nedorit de nimeni pare că se află la final de drum.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo