Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Plusuri și minusuri după etapa a-7-a din Premier League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 03/11/2020 la 16:53 GMT+2

Eurosport.ro vă prezintă perdanții și învingătorii din runda cu numărul 7 a Premier League.

Pierre-Emerick Aubameyang, starul lui Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Plusuri

Wolves. Trupa lui Nuno Espirito Santo a luat cu asalt Premier League de când a promovat și pare să progreseze de la an la an. Dacă închidem un ochi la activitatea cel mai probabil ilegală a super-agentului Jorge Mendes (și probabil nu ar trebui să o facem), o să vedem un club mereu inspirat la transferuri și neafectat după ce l-a pierdut pe Diogo Jota, unul dintre cei mai valoroși jucători. Echipa de pe Molineux a învins-o pe Crystal Palace și e fix genul de succes cu care Wolves avea probleme în sezoanele anterior - mereu apăreau dificultăți cu echipele mici care se apărau foarte retras. Așadar, Wolves este pe drumul cel mai bun.
Kyle Walker. Meciul cu numărul 100. Golul victoriei. Mai mult, golul victoriei în fața clubului la care a crescut și pe care îl susține. S-a bucurat decent, pentru că ar fi avut probleme cu părinții, care încă locuiesc în Sheffield. Kyle Walker a avut un weekend perfect și a adus o victorie, poate nu strălucitoare, dar necesară pentru Manchester City și Pep Guardiola.
Mason Mount. Chelsea arată din ce în ce mai bine și ar fi ușor de adus în discuție aporturile lui Thiago Silva sau Mendy în poartă. Dar în victoria categorică de la Burnley, Mason Mount a fost cu adevărat strălucitor pe teren, imprevizibil, plin de creativitate și mereu capabil să schimbe direcția sau ritmul atacurilor. Într-o echipă plină de ”vedete”, Mount demonstrează meci de meci de ce merită un loc de titular sub comanda lui Frank Lampard.
Diogo Jota. Trei meciuri acasă, trei goluri pentru portughezul adus de la Wolves. Firmino, cine? Pare că brazilianul are parte cu adevărat de concurență după mult timp și având în vedere programul foarte încărcat, s-ar putea ca golul decisiv marcat de Jota cu West Ham să îl propulseze pe portughez chiar ca titular în unele partide.
James Ward-Prowse. E mai bun decât David Beckham. Nu, nu e, dar a executat perfect loviturile libere din meciul cu Aston Villa și demonstrează din nou cât de subapreciat a fost până acum. Nu o să fie niciodată un jucător world class, dar Ward-Prowse e fix de ce are nevoie Southampton și având în vedere cât de important este pentru fazele fixe, ar putea fi folositor la orice echipă din Top 6.
Gabriel. Și toată echipa lui Arsenal. Dar în special Gabriel, care a făcut un meci uriaș cu Manchester United și este antidotul pentru toate problemele defensive pe care Arsenal le-a avut în ultimul an. Bine, poate nu pentru toate, dar prezența sa în apărare a avut un efect similar cu cea a lui Thiago Silva la Chelsea. Diferența fiind că Gabriel se află abia la începutul carierei sale, dar calmul și siguranța sa spun altceva.
Sergio Reguilon & Gareth Bale. Două transferuri excelente făcute de Tottenham și doi jucători care au colaborat foarte bine pentru a aduce victoria cu Brighton. Despre Reguilon nu s-a vorbit atât de mult, dar aportul spaniolului de pe flanc este esențial și aduce o nouă dimensiune în jocul londonezilor. Mourinho va fi foarte mulțumit de el.
Jamie Vardy. Gol. Două assisturi. Cele mai multe goluri de la începutul sezonului trecut în Premier League. Mai multe goluri în Premeir League decât Ryan Giggs. O să rămânem la un moment fără laude pentru Vardy.

Minusuri

Burnley. Câtă vreme Sean Dyche este acolo, pare destul de greu să o consideri favorită la retrogradare, dar realitatea este că Burnley are doar un punct după șase meciuri și 12 goluri primite. O medie de goluri pe meci este prea mult pentru o echipă care se lăuda până de curând cu una dintre cele mai solide defensive din campionate. Motive de îngrijorare există cu siguranță.
Kourt Zouma. Da, marchează. Însă Zouma are mari probleme cu poziționarea în multe momente iar acest lucru s-a văzut și la marea ocazie a lui Barnes la începutul meciului - francezul era adormit și nu a putut aproxima unde va ajunge mingea. Thiago Silva are nevoie de un partener sigur în centrul apărării lui Chelsea iar Zouma nu pare acum soluția potrivită.
Aston Villa. După un început fulminant de sezon, au venit înfrângeri consecutive iar dintr-odată situația pe Villa Park nu mai pare la fel de roz. Au în continuare un jucător excepțional în Jack Grealish, dar Dean Smith cu siguranță va căuta să umble la atitudinea jucătorilor săi care riscă să rămână cu acea victorie istorică împotriva lui Liverpool drept singura amintire plăcută din acest sezon.
Ole Gunnar Solskjaer. Fred nu se simte confortabil să joace atât de retras precum l-a pus Ole în meciul cu Arsenal. La fel, McTominay nu este confortabil atât de avans, asta observându-se și prin multele momente în care scoțianul era tentat să vină în fața propriului careu pentru a primi mingi în loc să avanseze pentru a fi periculos. Managerul lui United poate, temeinic, da vina și pe execuția jucătorilor, dar realitatea este că în meciul cu Arsenal a avut mai multe greșeli tactice flagrante.
Paul Pogba. Ce mai poate fi de spus? Al doilea penalty stupid făcut de francez în acest sezon. A costat-o pe United două puncte pentru că meciul ar fi putut la fel de bine să se termine egal.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo