Plusuri

Dominic Calvert-Lewin. Pare că aș putea da etapă de etapă cu copy/paste. Calvert-Lewin este într-o formă de zile mari așa că nu a surprins pe nimeni că el a fost cel care a deschis scorul în victoria impresionantă a lui Everton cu Brighton. A fost al șaselea gol în primele patru etape pentru englez. De neoprit. Toate cu o singură atingere. Eficiență maximă, lovituri curate, poziționare excelentă. Un început de vis pentru el și pentru Everton.
Leeds United. Să faci egal cu Manchester City din postura de nou promovată este mereu o reușită. Dar Leeds a jucat (din nou) excelent și Guardiola nu a lăudat echipa lui Bielsa degeaba la sfârșitul meciului. Leeds a fost echipa cu ocaziile mai mari, o arată cât se poate de clar statistica expected goals (xG): 2.60 Leeds, 1.24 Manchester City.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 15 ORE
Callum Wilson. Englezul a marcat o dublă cu Burnley, a contribuit decisiv la pressing, a fost pe teren, a dictat ritmul, a creat ocazii și își continuă forma excelentă din acest început de sezon pentru Newcastle. Se dovedește a fost unul dintre cele mai inspirate transferuri din ultimele sezoane de pe Tyneside.
Aston Villa & Ollie Watkins. Evident, când învingi cu 7-2 pe campioana Angliei, toată echipa merită lăudată. Însă Ollie Watkins, cel adus special să rezolve problemele ofensive al echipei, are un loc special. Watkins a reușit un hat-trick cu Liverpool și a făcut în principiu ce a vrut cu Virgil van Dijk, probabil cel mai bun fundaș central din lume la ora actuală. O achiziție excelentă pentru Villa.
Premier League. Manchester United – Tottenham 1-6. Aston Villa – Liverpool 7-2. Leicester – West Ham 0-3. Everton – Brighton 4-2. Manchester City – Leicester 2-5. Și toate astea doar în ultimele două etape. Nimeni nu mai știe să se apere în Anglia, dar toată lumea știe să marcheze. Să continuăm tot așa!

Minusuri

Jordan Pickford. Probabil singurul element negativ al începutului de sezon pentru Everton. O greșeală impardonabilă pentru englez la golul egalării marcat de Brighton prin Maupay. Pickford este capabil de intervenții extraordinare și de mingi lungi extrem de precise, dar este foarte vulnerabil în multe momente, mai ales în duelurile aeriene. S-ar putea ca aceste slăbiciuni să o coste pe Everton în acest sezon.
Apărarea lui Crystal Palace. Dacă până acum am lăudat defensiva echipei lui Hodgson, e timpul pentru reversul medaliei. Două penalty-uri absolut inutile oferite lui Chelsea + un haos total la primul gol albaștrilor au pus practic pe tavă cele trei puncte pentru echipa lui Frank Lampard. Nu a jucat nici faptul că ofensiva a reușit să producă fix zero șuturi pe poartă și nicio ocazie.
Ederson. Pep Guardiola tocmai l-a adus pe Ruben Dias pentru a întări centrul apărării. Numai că Ederson s-a trezit în meciul cu Leeds că și el poate să fie o vulnerabilitate defensivă, fix când nu era cazul. Portarul brazilian reprezenta singura constantă din apărarea lui City însă greșeala care a dus la golul lui Rodrigo poate fi îngrijorătoare.
Defensiva lui Liverpool. Campioana Angliei a primit șapte goluri de la o echipă care acum doi ani juca în Championship. Nu ar mai fi multe de spus teoretic, însă linia defensivă a cormoranilor stă extrem de avansată – acest lucru este și va fi sancționat dacă nu aplici un pressing impecabil. Asta s-a și întâmplat.
VAR. Trebuie să ne întrebăm cum a fost posibil ca arbitrii din camera VAR să fi văzut că Lamela a fost primul care l-a lovit pe Martial și să fi considerat că gestul său merită cumva doar galben în timp ce francezul a fost eliminat. Ori roșu amândoi, ori nimic amândoi. E o dublă măsură evidentă aplicată acolo.
Defensiva lui Manchester United. Cu toate acestea, Tottenham a meritat cu prisosință victoria și nu cred că se îndoiește cineva că Spurs ar fi luat cele trei puncte și fără acel cartonaș roșu. Apărarea lui United a fost pur și simplu inexistentă, iar leadershipul lui Harry Maguire este zero. Solskjaer trebuie să schimbe ceva, rapid.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
ACUM 18 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20