Plusuri

Brighton. După un meci foarte bun cu Chelsea în prima etapă, echipa antrenată de Graham Potter a avut din nou un joc excelent cu altă echipă din Top 6, Manchester United. Să spunem că Brighton ar fi meritat cel puțin un egal e o subestimare masivă - echipag gazdă a fost mai bună și cel mai probabil ar fi trebuit să obțină cele trei puncte, având în vedere jocul cel puțin. Potter e un antrenor de viitor, decizia de-l aduce în locul lui Chris Hughton a fost una excelentă a conducerii.
Dominic Calvert-Lewin. Cinci goluri în trei etape. Toate cu o singură atingere. Carlo Ancelotti și-a găsit noul Inzaghi, chiar pe Merseyside. Calvert-Lewin s-a concentrat în acest sezon strict pe marcarea de goluri, fără să se gândească prea mult la contribuția sa în jocul per total al echipei, însă acest lucru aduce rezultate.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Danny Ings. Trei goluri în trei meciuri. Mai mult, niciun jucător din Premier League nu a marcat mai multe goluri în 2020 decât Danny Ings (13). Englezul a fost cel care a adus primele puncte pentru Southampton în acest sezon și își continuă forma extraordinară.
Marcelo Bielsa. Încrederea pe care Bielsa s-a încăpățânat să o aibă în Patrick Bamford și portarul Meslier a fost răsplătită. Bamford a marcat singurul gol al partidei cu Sheffield United în timp ce Meslier a avut mai multe intervenții extraordinare. Argentinianul de pe banca lui Leeds știe ce face și s-ar putea ca Leeds să nu cocheteze cu retrogradarea în acest sezon tocmai din această cauză.
Jamie Vardy. Is having a party. Cine poate să îl oprească? În niciun caz defensiva lui City. Vardy și-a schimbat stilul față de acum patru ani când aducea titlul pe King Power Stadium. E și normal, nu mai e la prima tinerețe, dar acum joacă mult mai inteligent, calculat și eficient. 34 de ani și Vardy încă este la turație maximă.
Liverpool. O victorie dominantă cu Arsenal. Un start perfect de sezon. Două noi achiziții excelente în Thiago Alcantara și Diogo Costa. Echipa lui Jurgen Klopp pare de neoprit și în acest sezon.

Minusuri

Manchester United. Pentru al doilea meci consecutiv a fost evident că jucătorii lui Solslkjaer nu sunt în condiția fizică necesară pentru un meci de Premier League. Haosul din apărare nu este nimic nou, dar diavolii erau mereu depășiți în duelurile fizice și nu ajungeau niciodată primii la centrări. Este o problemă care trebuie rezolvată cât mai curând și faptul că Donny van de Beek continuă să rămână pe bancă nu ajută.
Defensiva lui Chelsea. Parcă nici nu mai are rost comentată situația de la Chelsea. Să iei trei goluri în 30 de minute de la o nou promovată spune totul. Faptul că Thiago Silva, cel făcut căpitan chiar la debut și de la care se aștepta siguranță în apărare, a comis o eroare uriașă la golul al doilea nu ajută. Greșeli peste greșeli, un adevărat horror show pentru Lampard care este salvat doar de ofensiva pe alocuri amețitoare a echipei sale.
Regula hențului. A fost haos în acest weekend de Premier League și parcă nu mai înțelegem nimic. Cel mai ciudat a fost hențul acordat la Ben Davies. Galezul se afla la o distanță minusculă și nu avea ce să facă pentru a evita contactul. În aceste condiții, cine poate opri atacanții din a lua la țintă mâinile adversarilor în speranța că vor scoate un penalty? Problema nu este VAR, ci noua regulă a hențului.
Manchester City. Ce șanse are Guardiola la titlu anul acesta? Foarte mici dacă e să judecăm după meciul cu Leicester. E adevărat, a venit Ruben Dias, însă lacunele din defensivă nu par că vor dispărea atât de rapid. Leicester a făcut ce a vrut din apărarea fragilă a ”cetățenilor”.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24