Fiecare echipă – în special cele care nu fac parte neapărat din elita fotbalului mondial – trece prin anumite cicluri care își ating la un moment dat apogeul. Acest apogeu a fost atins de Tottenham Hotspur pe 1 iunie 2019. Perioada extraordinară în care Spurs chiar avea șanse să câștige un trofeu major s-a încheiat la începutul acestei veri iar realitatea este că nici jucătorii, nici Pochettino nu au putut profita. Nu au putut face și acel ultim pas, atât de important.
Tottenham, cu Pochettino pe bancă, a fost foarte aproape de a câștiga Champions League, Cupa Angliei și de două ori Premier League. Întotdeauna acolo, dar niciodată n-au reușit să treacă de linia de finish. Candidată la titlu, dar nu câștigătoare. Într-un fel, rămâne un mister cum o echipă superioară de exemplu lui Chelsea condusă de Sarri sau Manchester United condusă de Mourinho nu a reușit să câștige un trofeu.
Pentru aceasta trebuie să răspundă și Pochettino, însă semnele regresului au început să devină evidente în acest sezon. Contractele unor jucători cheie precum Vertonghen și Alderweireld expirau în curând. Eriksen a forțat constant plecarea. Lipsa unor transferuri pentru a întări o echipă care se bazează prea mult pe Dier, Aurier și Rose. Accidentările lui Harry Kane. Lipsa unui înlocuitor pentru Trippier.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 11 ORE
https://i.eurosport.com/2019/04/30/2576955.jpg
Mai important decât toate însă, toate informațiile par să indice că relația lui Pochettino cu jucătorii se deteriorase destul de semnificativ iar din așa ceva este foarte greu să revii. Jucătorii au simțit că acea fereastră de oportunitate în care puteau câștiga trofee s-a încheiat și erau total nemotivați iar asta se simțea meci de meci pe teren.
Poate că Pochettino ar fi meritat o șansă să reconstruiască echipa având în vedere că el este cel care a construit-o de la bun început. Însă argentinianul este victima propriului succes – așteptările au crescut foarte mult în ultimii ani la Spurs iar o clasare pe locul 14 după 12 etape jucate este considerată de conducere ca fiind inacceptabilă.
Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
IERI LA 05:34
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36