După 5 ani și jumătate petrecuți la Tottenham, Pochettino a dus clubul la un cu totul alt nivel. Nimeni nu ar fi crezut înainte de venirea lui că echipa se poate lupta an de an la titlu sau că va juca o finală de Liga Campionilor.
Ultimul act cu Liverpool, din cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, a reprezentat cea mai mare performanță din istoria lui Spurs, dar 173 zile mai târziu povestea de dragoste dintre tehnicianul argentinian și clubul pe care l-a reinventat s-a încheiat. Cu toate astea, Pochettino vorbește în continuare la superlativ de fosta echipă și a recunoscut că visează să o antreneze din nou și să o ducă spre un titlu în cel mai puternic campionat din lume.
"A fost o călătorie fantastică la Spurs și nu aș fi vrut să se termine vreodată. Dar adânc în sufletul meu simt că ne com mai întâlni. Din ziua în care am părăsit clubul și până în prezent, am un singur vis: să mă întorc și să termin ceea ce nu am reușit. Până voi muri, vreau să iau titlul cu Spurs. Clubul ăsta e special, iar fanii sunt la fel. Poate că mă voi întoarce peste 5 ani, poate peste 10 ani. A fost o aventură impresionantă, am fost aproape de câștigarea Premier League, am jucat finală de Champions League", a spus Pochettino pentru BT Sport.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08

Cum a fost demis Pochettino de la Spurs. Conflictul cu Daniel Levy

Relaţia dintre Levy şi Pochettino s-a deteriorat serios după finala Ligii Campionilor de anul trecut. Tehnicianul a refuzat să îşi asume responsabilitatea rezultatelor, în condiţiile în care, odată cu banii investiţi în noul stadion, Spurs a fost practic inexistentă pe piaţa transferurilor.
Tehnicianul argentinian a anticipat reculul, după ce a dus-o pe Spurs mai departe decât spera orice fan, şi era convins că e nevoie de un schimb de generaţii, actualii jucători ajungând la limita maximă. De partea cealaltă, Levy a considerat că eforturile financiare făcute pentru achiziţionarea lui Ryan Sessegnon, Tanguy Ndombele şi Lo Celso nu îi dau dreptul antrenorului să fie nemulţumit.
Pochettino a explicat că nu are cum să îşi mai motiveze jucătorii, în condiţiile în care Eriksen, Alderweireld şi Vertonghen, piese de bază, refuzaseră la momentul respectiv prelungirea contractelor şi se gândeau la plecare. În atare condiţii, rezultatele au fost din ce în ce mai slabe, iar chairmanul lui Spurs i-a imputat antrenorului că a pierdut vestiarul şi că nu găseşte o modalitate să îndrepte lucrurile.
În cele din urmă, tenisunile au escaladat, iar Levy i-a transmis încă din octombrie că ar fi cel mai bine să întrerupă colaborarea. Pochettino nici nu a vrut să audă de demisie, astfel că, după câteva săptămâni în care boardul lui Spurs a cântărit variantele, a decis să îl destituie pe manager. Cu toate că acest lucru au însemnat despăgubiri de 20 de milioane de euro.
În acest moment liber de contract, Pochettino e foarte aproape de preluarea lui Newcastle, odată cu venirea noilor patroni arabi, care vor să facă din "coțofene" o forță în Anglia și în Europa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
17/05/2022 LA 05:50
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32