Pochettino a dezvăluit că, în 2018, oficialii londonezi nu voiau să-l lase pe Heung-Min Son să meargă la Jocurile Asiatice din Indonezia, alături de naționala Coreei de Sud. Acest lucru l-ar fi putut afecta teribil pe atacantul lui Spurs, în contextul în care sportivii sud-coreeni sunt obligați să aibă performanțe pentru țara lor. În caz contrar, aceștia trebuie să participe la serviciul militar pe o perioadă de 21 de luni.
În condițiile date, singura șansă a lui Son să nu fie trimis în armată era să câștige Jocurile Asiatice, lucru pe care l-a și obținut în cele din urmă.
Totuși, până să-i fie permisă convocarea la echipa națională, Son a avut emoții foarte mari. Potrivit regulamentului, Spurs nu era obligată să-l lase pe sud-coreean să meargă la turneul din Indonezia doarece competiția nu era trecută pe calendarul FIFA. Oficialii londonezi au fost foarte ezitanți în această privință, mai ales că Son tocmai își prelungise contractul cu Tottenham și oricum lipsise foarte multe meciuri din cauza accidentărilor.
Premier League
Un fost jucător al Barcelonei plătește 1 milion de euro pentru a-și îmbunătăți performanțele
IERI LA 07:51

Pochettino: "Am ales să nu fim egoiști cu Son"

Într-un interviu acordat recent, Pochettino a povestit cum a negociat cu șefii lui Spurs plecarea lui Son la Jocurile Asiatice. Chiar dacă și-a riscat propria poziție, tehnicianul consideră că dacă nu ar fi procedat așa, Son ar fi părăsit-o pe Tottenham cu prima ocazie.
"Nimeni nu vorbește despre ce s-ar fi întâmplat dacă Son nu mergea la Jocurile Asiatice. În prezent, Son se află la Spurs pentru că l-am lăsat să joace la 2 competiții internaționale care nu erau obligatorii. Am ales să nu fim egoiști și nu i-am interzis să joace pentru echipa națională. Dacă nu am fi procedat așa, probabil Son ar fi plecat cu următoarea ocazie.", a spus Pochettino, pentru High Performance Podcast.
https://i.eurosport.com/2020/02/09/2771921.jpg

Pochettino, performanță uriașă la Spurs

Începând din acel moment, Mauricio Pochettino a mai stat un an pe banca lui Spurs, până când a fost înlocuit de Jose Mourinho, în luna noiembrie. În sezonul 2018/2019, Pochettino a reușit o performanță istorică pentru clubul din nordul Londrei: calificarea în finala UEFA Champions League. Tottenham a pierdut în ultimul act, în fața lui Liverpool, însă evoluțiile excelente ale jucătorilor săi n-au rămas neobservate.
După acea aventură europeană fantastică, jocul lui Tottenham n-a mai funcționat la fel de bine, iar oficialii londonezi au decis să-l demită pe Pochettino.
"Dacă obții trofeul (n.r. - Champions League), devii un antrenor de succes. Dar dacă termini pe locul 2 ești un eșec, am dreptate? Noi nu gândim așa, dar evident că acest lucru te întristează. Oamenii sunt de părere că perioada mea la Spurs a fost fantastică, dar dacă obțineam trofeul Champions League ar fi fost mult mai frumos.", a mai spus Pochettino.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Arsenal, victorie mare în derby-ul londonez cu Tottenham. "Tunarii" rămân lideri în Premier League
01/10/2022 LA 13:21
Premier League
#VOCE Derby-ul nordului Londrei, o poveste de succes din 1887 până astăzi
01/10/2022 LA 07:02