Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino, despre cum a oprit plecarea lui Son de la Tottenham: "Nimeni nu vorbește despre asta"

Cosmin Cioboata

Publicat 23/03/2020 la 17:39 GMT+2

Mauricio Pochettino a vorbit despre o situație delicată petrecută în cadrul clubului, pe vremea când argentinianul se afla pe banca lui Tottenham.

Heung-Min Son fällt mit einer Fraktur im rechten Arm aus

Credit imagine: SID

Pochettino a dezvăluit că, în 2018, oficialii londonezi nu voiau să-l lase pe Heung-Min Son să meargă la Jocurile Asiatice din Indonezia, alături de naționala Coreei de Sud. Acest lucru l-ar fi putut afecta teribil pe atacantul lui Spurs, în contextul în care sportivii sud-coreeni sunt obligați să aibă performanțe pentru țara lor. În caz contrar, aceștia trebuie să participe la serviciul militar pe o perioadă de 21 de luni.
În condițiile date, singura șansă a lui Son să nu fie trimis în armată era să câștige Jocurile Asiatice, lucru pe care l-a și obținut în cele din urmă.
Totuși, până să-i fie permisă convocarea la echipa națională, Son a avut emoții foarte mari. Potrivit regulamentului, Spurs nu era obligată să-l lase pe sud-coreean să meargă la turneul din Indonezia doarece competiția nu era trecută pe calendarul FIFA. Oficialii londonezi au fost foarte ezitanți în această privință, mai ales că Son tocmai își prelungise contractul cu Tottenham și oricum lipsise foarte multe meciuri din cauza accidentărilor.

Pochettino: "Am ales să nu fim egoiști cu Son"

Într-un interviu acordat recent, Pochettino a povestit cum a negociat cu șefii lui Spurs plecarea lui Son la Jocurile Asiatice. Chiar dacă și-a riscat propria poziție, tehnicianul consideră că dacă nu ar fi procedat așa, Son ar fi părăsit-o pe Tottenham cu prima ocazie.
"Nimeni nu vorbește despre ce s-ar fi întâmplat dacă Son nu mergea la Jocurile Asiatice. În prezent, Son se află la Spurs pentru că l-am lăsat să joace la 2 competiții internaționale care nu erau obligatorii. Am ales să nu fim egoiști și nu i-am interzis să joace pentru echipa națională. Dacă nu am fi procedat așa, probabil Son ar fi plecat cu următoarea ocazie.", a spus Pochettino, pentru High Performance Podcast.
Pochettino

Pochettino, performanță uriașă la Spurs

Începând din acel moment, Mauricio Pochettino a mai stat un an pe banca lui Spurs, până când a fost înlocuit de Jose Mourinho, în luna noiembrie. În sezonul 2018/2019, Pochettino a reușit o performanță istorică pentru clubul din nordul Londrei: calificarea în finala UEFA Champions League. Tottenham a pierdut în ultimul act, în fața lui Liverpool, însă evoluțiile excelente ale jucătorilor săi n-au rămas neobservate.
După acea aventură europeană fantastică, jocul lui Tottenham n-a mai funcționat la fel de bine, iar oficialii londonezi au decis să-l demită pe Pochettino.
"Dacă obții trofeul (n.r. - Champions League), devii un antrenor de succes. Dar dacă termini pe locul 2 ești un eșec, am dreptate? Noi nu gândim așa, dar evident că acest lucru te întristează. Oamenii sunt de părere că perioada mea la Spurs a fost fantastică, dar dacă obțineam trofeul Champions League ar fi fost mult mai frumos.", a mai spus Pochettino.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo