Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino, "șocat" să afle că Manchester United l-a numit pe Ten Hag antrenor și nu pe el

Cristian Mihală

Publicat 22/04/2022 la 12:05 GMT+3

Manchester United nu l-a mai contactat pe Mauricio Pochettino pentru a-i comunica faptul că l-a ales pe Ten Hag în detrimentul lui. Tehnicianul argentinian a fost șocat că oficialii de pe Old Trafford l-au numit pe olandez în locul său.

Manager Mauricio Pochettino of Southampton shouts instructions from the touchline during the Barclays Premier League match between Manchester United and Southampton at Old Trafford on January 30, 2013 in Manchester, England

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a anunțat ieri că a ajuns la un acord cu Erik Ten Hag, tehnician care a semnat un contract valabil pe 3 ani, începând din vară. Antrenorul lui Ajax a fost considerat cel mai bun pentru a porni reconstrucția pe Old Trafford, deși mult timp oficialii clubului au negociat cu Mauricio Pochettino.
Potrivit The Athletic, în ciuda faptului că în ultima perioadă în presă s-a scris mult despre discuțiile cu Ten Hag, Pochettino a fost foarte liniștit, considerând că sunt doar zvonuri. El discutase în detaliu cu conducerea "diavolilor" și era convins că va ajunge pe Old Trafford, din vară.
Conform sursei citate, antrenorul lui PSG a fost "șocat" să afle de numirea lui Ten Hag, mai ales că i s-ar fi părut normal ca, dacă șefii lui United se răzgândesc, să îi comunice personal acest lucru.
În ultimele luni, tehnicainul argentinian și-a petrecut mult timp adunând informații despre orașul Manchester, despre modul în care e structurat clubul, dar și despre personalitatea jucătorilor lui United, astfel încât, în momentul venirii, în vară, să aibă toate informațiile necesare încă de la început.
CITEȘTE ȘI:

Relația bună cu Ed Woodward și Alex Ferguson, insuficientă pentru Pochettino

Pochettino a stabilit o relație excelentă cu Ed Woodward încă din 2018, când i s-a propus pentru prima oară postul de antrenor la United. Sud-americanul era atunci sub contract cu Tottanham și nu a găsit înțelegere la Daniel Levy.
În toamnă, după demiterea lui Solskjaer, părea doar o chestiune de timp până ce Pochettino va fi instalat în locul norvegianului, dar eșecul tratativelor cu Zidane i-au determinat pe șefii lui PSG să nu îi dea voie să plece la United.
Totuși, Pochettino era sigur că va ajunge pe Old Trafford în vară, mai ales că se baza și pe sprijinul lui Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor care are încă mare trecere în rândul conducerii clubului.
În cele din urmă, s-a mizat pe Ten Hag, un antrenor mai potrivit pe stilul lui United, care e capabil să construiască echipe și care propune un fotbal extrem de plăcut din punct de vedere estetic.
Până ca Ten Hag să "intre în pâine", United își joacă ultima șansă de a mai rămâne în calculele pentru un loc de Champions League. Sâmbătă, de la 14:30, în direct pe Eurosport 1, formația antrenată acum de Rangnick va merge pe Emirates, pentru derbyul cu Arsenal.
Premier League 23, 24, 25 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo