Joelinton, născut în nord-estul Braziliei, la Alianca, a acordat un interviu pentru Daily Mail în care a vorbit pe larg despre viața lui în orașul natal. El a început prin a-și arăta cicatricea din partea superioară a brațului stâng și a menționat că rana reprezintă o sursă de durere, dar și un motiv puternic de mândrie. Mai apoi, a povestit despre cum făcea bani din livrări și despre cum se scălda în râul din apropiere cu prietenii lui din copilărie.
Atacantul a plecat de acasă la doar 14 ani și a mărturisit că nu a fost prea greu pentru că acesta era visul lui. Mama lui a fost îngrijorată mereu pentru el, dar nu i-a interzis nicio clipă să-și urmeze visul. Înainte să ajungă la Newcastle, Joelinton a mai trecut pe la Hoffenheim și Rapid Vienna. Golul decisiv pe care l-a înscris cu Spurs seoznul acesta este de departe reușita carierei lui la Newcastle.

Joelinton: I-am spus mamei că m-am lovit la fotbal, altfel m-ar fi pedepsit

Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
Joelinton a mărturisit că, deși s-a ales cu o rană îngrozitoare încercând să ajungă la meci, a decis să accepte cu mândrie cicatricea. El nu a putut să-i povestească mamei lui despre accident pentru că l-ar fi pedepsit și nu ar mai fi putut să joace fotbal pentru o întreagă săptămână.
Aveam 12 ani. Mergeam să jucăm fotbal cu toții, dar terenul era foarte departe. Un camion mergea destul de încet în sus pe deal și am sărit în spatele lui. Mă țineam cu doi dintre prietenii mei, încercam să ajungem la meciul nostru. Mama mea nu știe asta, până acum... am căzut pe șosea. Mi-am tăiat brațul. I-am spus mamei mele că m-am lovit la fotbal pentru că știam că dacă-i spun adevărul voi fi pedepsit pentru o săptămână și nu mai puteam juca fotbal. În sfârșit am decis că este o rană pe care o voi avea pentru totdeauna pe corp”, a spus Joelinton pentru sursa citată.

Joelinton și momentul care i-a schimbat viața

Acum în vârstă de 23 de ani, Joelinton povestește momentul în care viața i s-a schimbat, la doar o săptămână de la căzătura lui pe șosea. Brazilianul a vorbit despre un meci în care cei mai talentați copii aveau să se facă remarcați.
Erau 170 de copii acolo. În Brazilia, noi numim asta <sită>, un process de selectare a jucătorilor. Priveau cât de mulți copii puteau și îi alegeau pe cei mai buni. Eu doar ce mă lovisem la mână și fusesem operat. Eram bandajat tot. Am înscris patru goluri și am făcut multe altele în acel meci. Am jucat atât de bine. Am fost singurul băiat ales. Am avut apoi mai multe astfel de teste cu Sport Recife. Acesta a fost momentul în care mi-am lansat cariera”, a mai spus Joelinton.

Joelinton: Trebuia să driblăm vacile și taurii de pe teren

Atacantul brazilian a vorbit și despre cum era nevoit să dribleze vaci și tauri pe terenul de fotbal din Alianca: “Oamenii care aveau vaci sau tauri obișnuiau să lase animalele pe terenurile de fotbal pentru că peste tot era iarbă. Taurii rătăceau ore în șir pe teren, asta era destul de normal. Noi trebuia să-i driblăm. Dacă se băgau prea mult în calea noastră, atunci îi alungam și îi legam în altă parte pentru ca noi să ne vedem de joc. Nimic nu ne putea opri”.
Nimeni nu voia să stea în poartă, nu eu, cel puțin. Probabil aș fi lăsat mingea să intre în poartă în mod intenționat doar ca să mă dea afară. Când se întuneca, mama mă chema în casă. Mă obișnuisem să mă ascund. Nu-mi plăcea delor momentul când ziua se apropia de final”, a mărturisit Joelinton.

Joelinton, mândru că are ce să-i povestească fiului lui, Neto

Joelinton vorbește cu mândrie despre fiul lui de doi ani, Neto. Brazilianul a povestit că înainte de a se transfera la Newcastle a mers pe terenul de fotbal de la Sport Recife, acolo unde a debutat la 17 ani. Alături de el l-a luat și pe băiețelul lui, căruia îi vorbește despre reușitele pe care le-a bifat până acum.
El e încă foarte mic și nu înțelege prea multe, dar a fost minunat să-l văd acolo alergând și jucându-se cu mingea, i-am spus cum a început totul, cum am trăit acei patru ani din viața mea. Am învățat atât de multe lucruri acolo și am întâmpinat atâtea încercări. Trăiam cu alți 13 băieți într-un dormitor – și nu, încă nu știu să gătesc. Să port acum tricoul cu numărul 9 este un semn de credință, de onoare. Este datoria mea să răsplătesc totul prin goluri. Este doar începutul”, a concluzionat Joelinton.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24