După plecarea lui Petr Cech, Chelsea nu a mai găsit in portar de nivelul acestuia, care să fie un punct de siguranță și stabilitate în echipă. Gafele interminabile ale lui Kepa Arrizabalaga, l-au făcut pe Frank Lampard să ceară cu insistență un nou goalkeeper, iar Roman Abramovich i-a făcut pe plac tânărului tehnician aducându-l pe Edouard Mendy de la Rennes, în schimbul a 24 de milioane de €.
Evoluțiile din ultimul timp ale lui Mendy la Rennes sunt cunoscute de toată lumea, dar jurnaliștii de la Goal.com au scos la iveală povestea portarului african, care a explodat târziu, după ce în primii ani ai carierei a avut chiar și un an de inactivitate, cochetând cu ideea de a renunța la fotbal.

Parcursul lui Edouard Mendy până la Chelsea

Cupa Mondială FIFA
Raheem Sterling se întoarce în Qatar, la timp pentru duelul cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale
IERI LA 10:06
Născut în Franța dintr-un tată din Guinnea Bissau și o mamă senegaleză, Mendy a început fotbalul la Le Havre, considerată una dintre cele mai bune școli de portari din Franța. Idolii copilăriei sale au fost Buffon și Neuer, în timp ce dintre jucătorii de câmp îi plăcea cel mai mult Ronaldo Nazario.
După 5 ani la gruparea de amatori CS Municipaux Le Havre, Mendy a făcut pasul în fotbalul profesionist pe când avea 19 ani, semnând cu Cherbourg, formație din Liga a 3-a franceză.
Gerard Gohel, președintele lui Cherbourg, și-a amintit într-un interviul oferit pentru Goal.com de perioada petrecută de Mendy la clubul condus de el: "A sosit la vârsta de 19 ani și a rămas cu noi trei ani. Eram în National (Liga a 3-a franceză). Primul an a jucat, dar a existat competiție, deoarece aveam deja un portar. A jucat titular următoarele două sezoane. Toată lumea îi remarcase calitățile, atitudinea pozitivă față de colegii săi și de club. I-am văzut bunătatea."
După 3 sezoane, Cherbourg a retrogradat în Liga a 4-a franceză, iar Mendy nu voia să joace la un nivel atât de scăzut, dar din păcate nu și-a găsit un angajament și astfel că un an de zile nu a mai jucat la nivel profesionist. În 2015 a avut o șansă imensă și semnat cu Olympique Marseille, jucând timp de un sezon pentru echipa a 2-a. Cei de la Marseille nu au văzut o mare valoare în el, astfel că a semnat cu Reims în 2016, din postura de jucător liber, iar din acel moment cariera sa a avut un succes neîntrerupt.
"Când am fost retrogradați în CFA (Liga a 4-a), el ne-a spus că vrea să joace la un nivel mai bun. Dar nu a avut șansa. În cele din urmă m-a sunat și mi-a spus că are o ofertă de a fi al 4-lea portar la Marseille. I-am spus să se ducă, fiindcă e o bună oportunitate. Un sezon mai târziu, președintele lui Reims (Jean-Pierre Caillot), prieten de-al meu, m-a sunat și mi-a cerut părerea despre Mendy, căuta un portar de rezervă. I-am spus că va deveni numărul unu la Reims și am avut dreptate. Anul trecut a fost cumpărat de Rennes, iar acum Chelsea a plătit o grămadă de bani pentru el. Este excepțional, dar el merită acest lucru.", a povestit Gerard Gohel.
https://i.eurosport.com/2019/04/24/2572885.jpg

Adouard Mendy: "Dacă aș fi avut un anturaj prost, cu siguranță aș fi renunțat la fotbal"

Mendy a plecat de la Cherbourg pe când avea 22 de ani și după un an de pauză i-a fost foarte greu să mai revină, chiar el declarând că a fost la un pas să renunțe la fotbal, dar că familia l-a ajutat foarte mult în acea perioadă: "Când un jucător rămâne șomer un an de zile, oricâtă voință ar avea se îndoiește de viitor. Aveam să fiu tatăl unei familii și au apărut adevărate întrebări despre viitorul meu. Dar anturajul meu a jucat un rol major. Dacă aș fi avut un anturaj prost, cu siguranță aș fi renunțat la fotbal. Nu pot să mulțumesc destul familiei mele, verișorilor mei. Toți oamenii din jur au fost alături de mine."
Chiar dacă nu a renunțat, perioada de la Marseille nu a fost una deloc ușoară, el nereușind să se impună la prima echipă, dar chiar și așa, acel moment a reprezentat relansarea carierei sale : "Oamenii spun că lucrurile nu au mers bine la Marseille, dar de la a nu avea echipă, la a juca la OM era un pas uriaș. Când am ajuns acolo, sezonul începuse deja. Am jucat cam 10 meciuri și la final am avut oferte de la multe cluburi din Liga a 2-a. Am ales să merg la Reims și a fost o decizie bună."
Edouard Mendy ar putea debuta mîine la Chelsea, în etapa a 3-a din Premier League. Chelsea joacă în deplasare cu West Bromwich Albion, partidă care va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Premier League
John Terry, dezvăluiri incredibile despre Mourinho! Ce îi cerea să facă în timpul meciului
07/12/2022 LA 17:33
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
28/11/2022 LA 16:36