Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea meciului considerat cel mai bun din istoria lui Liverpool. Ce s-a întâmplat acum 32 de ani

Irina Aldea

Actualizat 13/04/2020 la 19:58 GMT+3

Este cunoscut drept meciul secolului, o victorie zdrobitoare a lui Liverpool în fața lui Nottingham Forest pe 13 aprilie 1988.

Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Miercuri, pe 13 aprilie 1988, Liverpool și Nottingham Forest s-au întâlnit pe Anfield. Două dintre cluburile de top din Premier League la acea vreme aveau să ofere un meci de neuitat, atât pentru gazde prin evoluția excelentă, cât și pentru oaspeți prin înfrângerea dureroasă care le fusese administrată atunci. Aceea era a treia întâlnire în mai puțin de două săptămâni pentru cele două echipe, o partidă pe care marele Tom Finney a descris-o mai târziu drept una dintre cele mai frumoase demonstrații de fotbal văzute vreodată.
Nottingham Forest se afla pe locul 4 în campionat la acel moment, la 14 puncte în spatele liderului Liverpool. Gazdele, conduse de pe bancă de Kenny Dalglish, erau pe primul loc cu un avans de 11 puncte, dar asta nu însemna că aveau vreo clipă de gând să ia piciorul de pe accelerație, iar meciul cu Nottingham a fost o demonstrație în acest sens.

Povestea meciului considerat cel mai bun din istoria lui Liverpool

Oaspeții nu erau niște adversari pe care-i puteai subestima. Sub îndrumarea lui Brian Clough, ei erau în căutarea revanșei pe Anfield, asta după ce Cormoranii câștigaseră semifinala FA Cup cu doar câteva zile în urmă, sâmbătă. Cu 11 zile înainte de acest duel, Forest devenea doar a doua echipă care câștiga în fața lui Liverpool în acel sezon de Premier League.
Cormoranii au atacat neîncetat încă de la lovitura de start, prin John Barnes. Ray Houghton a reușit să deschidă scorul după 18 minute de joc. În mod surprinzător, al doilea gol al gazdelor a venit după un atac al oaspeților. John Aldridge a înscris după o pasă a lui Gary Ablett și a stabilit scorul de la pauză. Brian Clough putea spera la pauză doar că adversarii sunt confortabili cu avantajul de 2-0, însă nu asta a urmat în repriza a doua.
Liverpool
Golul cu numărul 3 a venit după un corner executat rapid de către John Barnes, minge care a ajuns la Ray Hounghton. Cel care a înscris a fost Gary Gillespie. Al patrulea gol a fost o capodoperă din partea lui John Barnes, care a primit o pasă perfect plasată din partea lui Nigel Spackman. Băieții lui Clough au sperat să fie salvați de fluierul de final al arbitrului, însă Cormoranii nu încetase să orchestreze o victorie zdrobitoare. În minutul 88, Nigel Spackman i-a pasat perfect lui Aldridge care nu a putut rata.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo