Acordul, care valoarea 300 de milioane de lire sterline, este finanțat în proporție de 80% de Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită, condus de Prințul Mohammed Bin Salman. Se așteaptă în acest moment aprobarea Premier League iar noii patroni trebuie să treacă de un test specific pentru cei care vor să investească în fotbalul englez, oficialii Premier League analizând background-ul lor.
O parte din această analiză va căuta să afle și dacă au fost implicați în activități ilegale. Avocații Premier League analizează acest acord de două luni. Organizația Mondială a Comerțului, care veghează regulile globale ale schimbului între națiuni, a analizat conduita Arabiei Saudite în relația cu televiziunea beoutQ, care a fost acuzată că a transmis ilegal mai multe evenimente sportive, printre care și meciuri din Premier League.
Drepturile de difuzare pentru Premier League aparțin în Orientul Mijlociu celor de la beIN Sports, care au plătit 400 de milioane de lire pentru trei ani.
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
IERI LA 10:50
Arabia Saudită a negat mereu că ar fi ajutat operațiunea de la beoutQ și a insistat că nu există nicio legătură între guvern și pirateria lor. Totuși, Organizația Mondială a Comerțului i-a gpsit vinovați pe saudiți că au încălcat dreptul internațional privind pirateria.
Președintele BeIN Sports, Yousef al-Obaidly, le-a scris oficialilor cluburilor din Premier League prin care îi avertiza de preluarea lui Newcastle dar și lui Richard Masters, președintele Premier League, pentru a-i cere să investigheze acuzațiile de piraterie.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
IERI LA 07:16
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
21/09/2021 LA 06:38