Acordul, care valoarea 300 de milioane de lire sterline, este finanțat în proporție de 80% de Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită, condus de Prințul Mohammed Bin Salman. Se așteaptă în acest moment aprobarea Premier League iar noii patroni trebuie să treacă de un test specific pentru cei care vor să investească în fotbalul englez, oficialii Premier League analizând background-ul lor.
O parte din această analiză va căuta să afle și dacă au fost implicați în activități ilegale. Avocații Premier League analizează acest acord de două luni. Organizația Mondială a Comerțului, care veghează regulile globale ale schimbului între națiuni, a analizat conduita Arabiei Saudite în relația cu televiziunea beoutQ, care a fost acuzată că a transmis ilegal mai multe evenimente sportive, printre care și meciuri din Premier League.
Drepturile de difuzare pentru Premier League aparțin în Orientul Mijlociu celor de la beIN Sports, care au plătit 400 de milioane de lire pentru trei ani.
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48
Arabia Saudită a negat mereu că ar fi ajutat operațiunea de la beoutQ și a insistat că nu există nicio legătură între guvern și pirateria lor. Totuși, Organizația Mondială a Comerțului i-a gpsit vinovați pe saudiți că au încălcat dreptul internațional privind pirateria.
Președintele BeIN Sports, Yousef al-Obaidly, le-a scris oficialilor cluburilor din Premier League prin care îi avertiza de preluarea lui Newcastle dar și lui Richard Masters, președintele Premier League, pentru a-i cere să investigheze acuzațiile de piraterie.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11