Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League, aproape de o soluție uimitoare: mută sezonul în China. Marile avantaje ale deciziei

Cristian Mihală

Actualizat 03/04/2020 la 08:19 GMT+3

Reprezentanții Premier League caută cu disperare o soluție astfel încât sezonul actual să fie salvat. Stagiunea a fost amânată până pe 30 aprilie, dar mai mult ca sigur perioada de pauză se va prelungi, astfel că acum se studiază posibilitatea ca partidele să aibă loc în afara granițelor, China fiind destinația despre care se vorbește cel mai des.

premier league

Credit imagine: Eurosport

În fiecare an în conturile celor 20 de cluburi din Premier League intră 3,4 miliarde de euro din drepturile tv. Ca atare, amânarea campionatului din cauza coronavirus e o lovitură financiară de proporții pentru formațiile engleze. În consecință se fac toate eforturile ca actuala stagiune să se termine pe teren, pentru ca echipele să recupereze cât mai mult din pierderile generate de COVID-19.
Dacă sezonul nu va fi reluat, cluburile din Premier League vor pierde aproape un miliard de euro doar din drepturile TV, fără a pune la socoteală banii scoși din vânzarea de bilete și merchandising.
Vineri va avea loc o videoconferință a tuturor celor 20 de cluburi din Anglia și a reprezentanților Premier League, în care se va discuta despre o soluție salvatoare. Potrivit The Athletic, una dintre cele mai vehiculate variante e mutarea Premier League în afara granițelor, într-o zonă în care coronavirus să nu îi afecteze pe jucători.
Cea mai la îndemână soluție e China, țară care a făcut pași mari în direcția reintrării în normal, după ce inițial COVID-19 a izbucnit la Wuhan, în finalul lui 2019. Viața în cea mai mare țară din Asia a revenit aproape de normal, astfel că e de așteptat ca la finalul lui mai - începutul lui iunie lucrurile să stea și mai bine din punct de vedere al pandemiei.
Această variantă nu doar că ar salva drepturile TV și ar aduce sume importante în conturile cluburilor grav afectate de coronavirus, dar ar fi o excelentă soluție de marketing. Liverpool, United sau Arsenal au în Asia puternice piețe de desfacere pentru produsele cu însemnele clubului, astfel că o oportunitate de genul acesta poate însemna o adevărată lovitură, pe termen lung.
Doar 90 de cazuri noi de pacienți cu COVID-19 au fost semnalate joi în China, în timp ce în Regatul Unit 4244 de oameni au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore.
sursă foto: Daily Mail

Varianta unor campusuri în Anglia

Englezii au mai gândit un plan astfel încât sezonul în curs din Premier Leaguae să se termine. Toate cele 92 de partide rămase de disputat ar urma să fie televizate, anunță independent.co.uk, unul dintre cele mai prestigioase ziare din Regat.
Reprezentanții Premier League au pus la punct o strategie unică, asemănătoare cu formatul Campionatului Mondial. Concret, potrivit sursei citate se vor crea adevărate campusuri de fotbal în regiunea The Midlands (centrul Angliei) și în Londra, unde toate formațiile din Premier League vor fi cantonate.
S-ar puta juca în fiecare zi în iunie și iulie, în spatele porților închise, iar toate confruntările vor fi televizate. Va fi un "mega eveniment TV", cu 92 de partide în direct și cel mai probabil disputele vor avea loc la bazele de antrenament și nu pe stadioane. Jucătorii vor fi izolați în cantonamente, exact ca în timpul turneelor finale, și nu vor intra în contact cu prietenii sau familiile.
"Totul este pus pe hârtie în ordine, astfel încât să se joace", notează independent.co.uk.

Spital privat pentru Premier League

E de așteptat ca până în iunie lucrurile să fie aproape de normal din punct de vedere al coronavirus, dar chiar și dacă criza nu e depășită în totalitate s-ar putea juca. Pentru că izolarea gândită e menită să nu îi expună foarte mult pe sportivi.
S-au gândit inclusiv cele mai mici detalii. S-a pus problema apariției unor accidentări mai grave și s-a ridicat problema legată de îngrijirea jucătorilor în atare condiții.
"Va fi amenajat un spital privat, în care jucătorii vor putea fi tratați în cazul în care se accidentează și au nevoie de intervenții", a dezvăluit o sursă pentru independent.co.uk.
După 29 de etape scurse din actualul sezon de Premier League, Liverpool e lider, cu 82 de puncte și mai are nevoie de doar două victorii pentru a câștiga matematic titlu. Va fi o luptă acerbă însă pentru locurile de Champions League, în condițiile în care Manchester City a fost suspendată din competițiile europene din cauza nerespectării fair-play-ului financiar. În consecință, locul 5 devine eligibil pentru Liga Campionilor. La retrogradare se anunță o altă bătălie pe muchie de cuțit, toate formațiile, cu excepția lui Norwich (care are și un program foarte greu pe final de stagiune) având șanse reale să se salveze.
clasament premier league
În UK, autoritățile au confirmat până în această dimineață 33.718 de cazuri de coronavirus, 2921 dintre pacienți pierzându-și viața.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo