Premier League continuă să demonstreze de ce este cea mai tare ligă din Europa și, implicit, din lume. Campionatul englez are cele mai multe echipe calificate în semifinalele Champions League și Europa League în actualul sezon (4): Manchester City și Chelsea, în UCL, și Manchester United și Arsenal, în UEL.
Succesul categoric reușit aseară de United împotriva celor de la AS Roma, scor 6-2, a provocat o mutare importantă în clasamentul coeficienților UEFA. Premier League a devenit astfel lider în ierarhia celor mai bune ligi din Europa, prima oară după 9 ani, devansând La Liga.

Premier League, cea mai bună ligă din Europa! Campionatul Angliei este noul lider din clasamentul UEFA

Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 20 ORE
La ora actuală, Anglia are un coeficient de 98.997 de puncte, în timp ce Spania are 97.425. Podiumul clasamentului UEFA este completat de Italia, cu 75.153 puncte.
TOP 5. Clasamentul coeficienților UEFA:
  • 1. Anglia 98.997
  • 2. Spania 97.425
  • 3. Italia 75.153
  • 4. Germania 73.570
  • 5. Franța 56.081
Anglia are câte 2 reprezentante în penultimul act al UEFA Champions League și Europa League. În UCL, Manchester City s-a impus în manșa tur, pe terenul lui PSG, cu 2-1, în timp ce Chelsea a remizat în deplasare, cu Real Madrid, scor 1-1. Astfel, ambele echipe din Premier League pleacă cu prima șansă la calificare, în partidele retur.
în Europa League, Manchester United este ca și calificată în finală după victoria cu 6-2 în fața Romei. Singura formație engleză din cele 4 care a pierdut la mijlocul săptămânii este Arsenal. "Tunarii" au fost învinși cu 2-1 pe terenul lui Villarreal, dar păstrează șanse reale de calificare, având de recuperat un handicap de un singur gol, pe Emirates.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38