Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League, criticată pentru cum tratează pandemia: "Jucătorii ar trebui să se sacrifice"

Sebastian Ujica

Publicat 01/04/2020 la 16:40 GMT+3

În ultimele zile au venit anunțuri din partea unor cluburi din Premier League care și-au plasat angajații în șomaj tehnic.

Tottenham Hotspur's Dutch midfielder Steven Bergwijn celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Wolverhampton Wanderers at the Tottenham Hotspur Stadium in London, on March 1, 2020

Credit imagine: Getty Images

Newcastle și Tottenham au anunțat în ultimele zile că reduc salariile angajaților din club, plasându-i în șomaj tehnic. Norwich a urmat, însă "lanterna" din Premier League a menționat că va oferi bonusuri angajaților peste suma plătită de Guvern astfel încât aceștia să aibă aceleași venituri ca și până acum.
Anunțurile acestor cluburi a adus critici din domeniu politic, cluburile fiind acuzate că au decis să priveze de salarii angajații care oricum nu aveau salarii foarte mari, în timp ce jucătorii își păstrează veniturile.
Miercuri va avea loc o întâlnire între Premier League, English Football League și Professional Footballers Association, urmând să se discute varianta ca toți jucătorii din campionat să aibă salariile reduse.

Critici pentru cluburile din Premier League

Înainte ca o astfel de decizie să fie luată, Ministrul Digital, Cultural, Media și Sport, Julian Knight, a criticat dur abordarea cluburilor din timpul pandemiei: "Aceste lucruri arată nebunia din fotbalul englez și aspiratorul moral din centrul lui".
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a vorbit cu cei de la BBC Radio 5 despre situație: "Jucătorii de fotbal cu salarii mari sunt cei care ar putea să facă față la cea mai mare povară și ar trebui să fie primii care să-și sacrifice salariile, nu persoana care vinde programul de meci sau cea care se ocupă de catering sau cineva care nu se va apropia niciodată de salariul pe care îl obțin jucătorii din Premier League"
Federația engleză ezită să ia o decizie legată de salariile jucătorilor până să discute individual cu acestea pentru a vedea situația financiară în care se află fiecare club, scrie The Guardian. Asociația Jucătorilor nu își dorește ca jucătorii să aibă salariile reduse, ci doar amânată plata a o parte din ele.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo