David Luiz va semna prelungirea contractului cu formația de pe Emirates pe încă un sezon, în ciuda erorilor uriașe comise de brazilian în sezonul actual. Vestea n-a fost primită cu brațele deschise de Petit, fost campion mondial cu naționala Franței în 1998.
Fostul mijlocaș al lui Arsenal din perioada 1997-2000 a avut o reacție acidă când a aflat că oficialii "tunarilor" își doresc să-l păstreze pe fundașul brazilian și în următoarul sezon. Într-un interviu oferit pentru Paddy Power, Petit a scos în evidență faptul că David Luiz "n-a mai arătat a fotbalist adevărat de 3 ani" și a etichetat decizia board-ului de pe Emirates drept o "glumă":
David Luiz n-a mai arătat a fotbalist adevărat de 3 ani. Totuși, nu mă miră faptul că a primit un nou contract deoarece am fost extrem de dezamăgit și din cauza modului în care a fost gestionată perioada de transferuri. Bineînțeles, dacă aș fi fost în locul lui David Luiz aș fi semnat prelungirea înțelegerii și aș fi spus o rugăciune de mulțumire pentru oficialii lui Arsenal în fiecare dimineață. Nici când a câștigat ultimul titlu cu Chelsea (n.r. - în 2017) nu s-a aflat la nivelul său de pe vremuri. Acest băiat a pierdut ceva. Sincer să fiu, mi se pare o glumă. Arsenal trebuie să găsească niște fundași potriviți. Nu-mi spuneți că nu mai există fundași tineri și talentați pe piață. Chiar nu înțeleg. | Emmanuel Petit
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 10 ORE
Alături de prelungirea contractului lui David Luiz, oficialii lui Arsenal au anunțat și cumpărarea definitivă a lui Pablo Mari, de la Flamengo și Cedric Soares, de la Southampton. De asemenea, Dani Ceballos, mijlocașul împrumutat de la Real Madrid, va rămâne pe Emirates până la finalul sezonului curent.

Premier League | Matteo Guendouzi, pus le lista de transferuri a lui Arsenal

În schimb, Matteo Guendouzi are șanse mari să părăsească formația londoneză la finalul stagiunii. Sportsmail anunță că Mikel Arteta a fost extrem de supărat pe modul în care Guendouzi a gestionat finalul de meci de la Brighton, când i-a pus mâna în gât lui Maupay, după ce "pescărușii" reveniseră de la 0-1. Totul și în contextul în care vârful de atac a fost considerat de jucătorii lui Arsenal principalul responsabil pentru accidentarea lui Leno.
Arteta ține enorm la disciplină și la păstrarea calmului pe teren, iar comportamentul francezului l-a dezamăgit enorm. Mai ales că acesta este "recidivist", tehnicianul punându-l pe "lista neagră" încă de la sosirea pe Emirates. Guendouzi a avut probleme de atitudine în mini-cantonamentul efectuat de Arsenal în iarnă, iar de atunci și-a găsit tot mai rar loc în primul "11", deși are calități impresionante. El a evoluat în doar două din primele 10 meciuri ale lui Arteta la Arsenal, însă acum părea să fi fost iertat.
Ieșirea din partida cu Brighton l-a determinat pe tehnician să își aducă aminte de acel episod și, potrivit sursei citate, ibericul a decis ca Guendouzi să fie pus pe lista de transferuri, pentru o cedare a sa în perioada de mercato din vară.
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 16 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38