Sezonul actual din Premier League a revenit în această săptămână, după 3 luni de pauză. Cu toate că Liverpool se află la numai 6 puncte depărtare de primul titlu de campioană a Angliei, după 30 de ani, Jurgen Klopp a dezvăluit că gândurile sale din timpul pandemiei s-au concentrat mai mult pe situația alarmantă din Marea Britanie, decât pe fotbal.
Tehnicianul "cormoranilor" consideră că deciziile Guvernului n-au fost luate pe cât de repede ar fi trebuit, motiv pentru care numărul deceselor cauzate de Covid-19 a depășit pragul de 40.000.
La ultima conferința de presă, Klopp și-a exprimat punctul de vedere, scoțând în evidență faptul că el n-a votat Partidul Conservator, condus de Prim-Ministrul Boris Johnson. Mai mult, tehnicianul lui Liverpool a făcut o comparație cu celelalte țări din Europa, spunând că oamenii din Marea Britanie par veniți "de pe altă planetă":
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Nu am fost îngrijorat de faptul că Guvernul ne-ar putea opri (n.r. - pe Liverpool) din cursa pentru titlu, pentru că eram prea ocupat să-mi fac griji în legătură cu numărul mare de oameni care și-au pierdut viața (n.r. - din cauza Covid-19). Și încă sunt îngrijorat. Eu n-am votat pentru acest Guvern, a fost ales de alți oameni. În ultima perioadă am primit vești atât din Anglia, cât și din Germania. Dacă extratereștrii s-ar uita la cele două țări (n.r. - Germania și Marea Britanie), ar crede că venim de pe planete diferite. Nu înțeleg de ce am început să purtăm măști de protecție în spațiile închise abia pe 15 iunie, în timp ce alte țări făceau acest lucru încă de acum 5-6 săptămâni. Toate aceste țări au un număr mult mai redus de cazuri cu Covid-19 decât noi. Acesta este adevărul. | Jurgen Klopp
Marea Britanie este a 5-a cea mai afectată regiune din lume, după Statele Unite, Brazilia, Rusia și India, cu peste 297.000 de cazuri pozitive cu Covid-19 și peste 41.000 de decese.

Premier League | Liverpool, la 6 puncte distanță de titlul de campioană

Cu 9 etape rămase din sezonul actual din Premier League, Liverpool se află pe primul loc, cu un avans de 22 de puncte față de Manchester City, aflată pe poziția secundă. Trupa de pe Anfield are nevoie de 2 victorii pentru a deveni campioană din punct de vedere matematic. "Cormoranii" vor reveni pe teren astăzi, în derby-ul cu Everton, transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1, de la ora 21:00.
În cazul în care se impune pe Goodison Park, Liverpool ar putea sărbători titlul pe Anfield, la meciul cu Crystal Palace (24 iunie, ora 22:15), dacă jucătorii lui Jurgen Klopp vor obține cele 3 puncte.
https://i.eurosport.com/2020/06/20/2836261.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52