Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League le spune "bun venit" la 4 dintre eroii finalei Champions League

Cristian Mihală

Actualizat 24/08/2020 la 12:07 GMT+3

Patru dintre jucătorii care au evoluat aseară în finala Champions League - Thiago Silva (PSG) și Coutinho, Perisic și Thiago Alcantara (Bayern) - nu vor mai continua la formațiile care s-au luptat în ultimul act de la Lisabona. Premier League e destinația probabilă pentru toți cei patru mari jucători.

Trei dintre jucătorii lui Bayern care au cucerit Champions League nu vor mai fi la echipa bavareză sezonul viitor

Credit imagine: Getty Images

Cel mai puternic campionat din lume pleacă la drum pe 12 septembrie, în direct la Eurosport, iar din loturile formațiilor engleze vor face parte, aproape sigur, patru dintre fotbaliștii care au luptat aseară pentru cucerirea Ligii Campionilor.

Coutinho, Thiago Silva, Perisic și Thiago, spre Premier League

Coutinho
Împrumutul de la Barcelona expiră, iar brazilianul a recunoscut că e tentat de o reîntoarcere în Premier League. Arsenal e clubul care și-a manifestat cel mai mult interesul pentru împrumutul fostului mijlocaș de la Liverpool.
Coutinho ar rezolva o mare problemă la Arsenal, care, în absența lui Ozil (care la rândul lui e pe "lista neagră" a lui Arteta), nu are o minte limpede la mijlocul terenului. "Tunarii" au nevoie de un mijlocaș care să construiască, unul capabil de ultima pasă, un adevărat "dirijor" care să organizeze jocul, iar Coutinho pare o soluție ideală, având în vedere ce s-a întâmplat pe Emirates în ultimii ani.
Arsenal ar fi făcut deja o ofertă concretă: bani + Guendouzi pentru un transfer definitiv, dar se ia în calcul și varianta unui împrumut. Cert e că, deși pe Camp Nou s-a schimbat stafful tehnic, la comanda trupei blaugrana venind Ronald Koeman, nici acesta nu pare convins de utilitatea prezenței brazilianului în lotul catalanilor.
Thomas Tuchel et Thiago Silva, battus avec le PSG en finale de la Ligue des champions
Thiago Silva
Și-a încheiat contractul cu PSG și are de ales între Everton, unde e tehnician Ancelotti, cel care l-a adus în capitala Franței și Chelsea, formație care vrea să își întărească defensiva.
Nu voi mai fi aici, dar voi fi un suporter. Voi fi alături de Marqui, Presko şi de toată echipa. A fost ultimul meu meci la PSG. Sunt trist. Le cer iertare suporteriilor. Le mulţumesc tuturor fanilor pentru afecţiune. Voi reveni, cu un alt rol, la acest club pe care am am ajuns să îl iubesc. Vreau să mai joc 3-4 ani şi să particip la Cupa Mondială din Qatar | Thiago Silva
Fundașul brazilian voia în iarnă să se întoarcă în țara natală, însă interesul din Premier League l-a determinat să își reconsidere opțiunile. Chiar dacă a ajuns la 35 de ani, a arătat aseară că e un fundaș de care se trece cu greu, iar acum are șansa să evolueze în cel mai bun campionat din lume.
Perisic
Împrumutul de la Inter a expirat, dar șansele ca mijlocașul de bandă croat să rămână pe Meazza sunt minime. Spurs și United și-au manifestat interesul pentru semnătura sa, iar prețul fixat de nerazzurri e unul mai mult decât decent: 25 de milioane de euro.
United a încercat în trecut să îl transfere de mai multe ori, dar acum "diavolii" par să aibă un trident de atac clar, în spatele lui Martial: Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford. Croatul ar oferi variante lui Solskjaer, într-un sezon lung, dar, potrivit presei din Anglia, Spurs și Everton par mai decise decât gruparea de pe Old Trafford pentru a acoperi pretențiile financiare ale lui Inter.
Thiago Alcantara
Flick a glumit la conferința de presă de după victoria cu PSG, spunând că nu e sigur că mijlocașul spaniol va pleca, însă cărțile par făcute.
Thiago a refuzat mai multe oferte de la Bayern pentru prelungirea contractului, astfel că bavarezii îl vor ceda acum, contra unei sume de bani, pentru a nu risca să îl piardă gratis în iarnă.
Klopp e cel care l-a convins să se alăture proiectului său la Liverpool, dar cluburile nu au ajuns încă la un numitor comun, chiar dacă germanii cer doar 35 de milioane, o sumă rezonabilă având în vedere că vorbim de un jucător cu o asemenea calitate.
Pe fir au intrat și United, dar și Arsenal, care încearcă să îl deturneze pe fostul mijlocaș al Barcelonei, însă Liverpool e creditată în continuare cu prima șansă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo