Liverpool și-a asigurat mult râvnitul trofeu joi seară, după ce Manchester City, formația aflată pe locul secund în Premier League, a pierdut pe terenul lui Chelsea. Fanii lui Liverpool au dat frâu liber emoțiilor și au sărbătorit în centrul orașului vineri seară, în ciuda restricțiilor impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. Mii de oameni au cântat, au aprins torțe și fumigene și s-au bucurat pentru o performanță așteptată timp de 3 decenii.
În ciuda atmosferei superbe pe care au creat-o, fanii "cormorani" au intrat în vizorul autorităților locale, precum și al conducerii lui Liverpool. Cele două părți le cer suporterilor să continue sărbătoarea în casele lor, pentru a evita creșterea numărului de cazuri cu Covid-19.
Situația a scăpat de sub control vineri, în momentul în care flăcările au început să iasă din clădirea istorică Liver Building. Poliția din Merseyside a intervenit prompt și a risipit mulțimea adunată în zona Pier Head. De asemenea, la locul incendiului și-au făcut apariția și 20 de ambulanțe, în timp ce un elicopter al poliției a survolat pe deasupra orașului în timpul nopții.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Mesajul lui Klopp pentru fanii lui Liverpool, după haosul creat pe străzile din oraș

Jurgen Klopp a urmărit evenimentele de vineri seară și a ținut să le transmită un mesaj suporterilor lui Liverpool. Într-un interviu oferit pentru Liverpool Echo, managerul german i-a rugat pe "cormorani" să nu mai sărbătorească în public, pentru a nu risca apariția unui focar de coronavirus:
Trebuie să recunosc, chiar nu mi-a plăcut ce am văzut vineri seară, la Pier Head. Vă înțeleg perfect pasiunea, dar acum cel mai important lucru este să evităm adunările publice. Le datorăm asta oamenilor vulnerabili din comunitatea noastră, cadrelor medicale care ne-au ajutat enorm și pe care le-am aplaudat, precum și poliției și autorităților locale care ne-au sfătuit să evităm sărbătoarea în public. Vă rog, sărbătoriți în adunări private, în condiții sigure, pentru a nu risca răspândirea virusului Covid-19 în comunitate. Cu toții am luptat enorm împotriva virusului, iar acest efort nu trebuie irosit. | Jurgen Klopp

34 de persoane au fost rănite pe străzile din Liverpool, la sărbătoarea titlului

Vineri, 34 de persoane au fost rănite în timp ce mii de oameni au apărut pe malul râului care traversează oraşul, în ciuda restricţiilor privind adunările, potrivit BBC. 3 persoane sunt în continuare în stare gravă la spital, a informat Serviciul de ambulanţă. Alte 24 de persoane au fost, de asemenea, tratate la spital, în timp ce alte 7 au fost tratate la faţa locului.
Un bărbat în vârstă de 19 ani, din Scarisbrick, Lancashire, a fost arestat sub suspiciunea că a provocat incendiul de la clădirea Liver Building, despre care se crede că a fost pornit de un foc de materiale pirotehnice. Incendiul a provocat daune în valoare de cel puţin 10.000 de lire sterline, a precizat poliţia. 15 persoane au fost reţinute pentru confruntări violente cu forţele de ordine, a declarat, pe Twitter, şeful poliţiei Merseyside.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24