Liverpool se pregătește de primul meci oficial, după o pauză de 3 luni generată de pandemia de coronavirus. "Cormoranii" vor juca duminică (ora 21:00) pe terenul rivalei locale Everton, într-o confruntare transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1. Trupa pregătită de Klopp mai are nevoie de numai 6 puncte pentru a-și asigura primul titlu de campioană a Angliei după 30 de ani.
Recent, Jurgen Klopp a vorbit despre perioada petrecută în pandemie, în care s-a temut că echipa sa ar putea pierde titlul ca urmare a oprii definitive a campionatului. În ultimele luni au existat zvonuri conform cărora sezonul 2019/2020 din Premier League ar putea fi declarat nul, decizie în urma căreia Liverpool ar fi fost privată de cucerirea mult râvnitului trofeu.
La conferința de presă premergătoare derby-ului Merseyside de duminică, Jurgen Klopp a dezvăluit cel mai greu moment prin care a trecut în ultimele luni, petrecute departe de fotbal:
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
În momentul în care am intrat în carantină nu mă mai gândeam la faptul că acesta este sezonul nostru, în care Liverpool va câștiga titlul. Nu, erau alte lucruri mult mai importante. Totuși, am fost extrem de îngrijorat atunci când oamenii au început să vorbească despre anularea sezonului. Rămăsesem fără reacție. Mi-am spus: 'Wow'. M-am simțit afectat din punct de vedere fizic. Ar fi fost foarte, foarte dificil (n.r. - dacă Liverpool ar fi fost oprită din cursa pentru trofeu). Nu ne așteptam să primim titlul cadou, așa că nu ne-am dorit să fie aplicată metoda "puncte/meci". Prin urmare, am fost extrem de fericiți când am fost anunțați că vom juca din nou. Când varianta anulării sezonului a fost scoasă în totalitate din ecuație, am fost foarte ușurat. În continuare, trebuie să luptăm pentru câștigarea titlului. Este minunat, așa ar trebui să se întâmple în sport. | Jurgen Klopp

Premier League | Liverpool, la 6 puncte distanță de titlul de campioană

Cu 9 etape rămase din sezonul actual din Premier League, Liverpool se află pe primul loc, cu un avans de 22 de puncte față de Manchester City, aflată pe poziția secundă. Trupa de pe Anfield are nevoie de 2 victorii pentru a deveni campioană din punct de vedere matematic. "Cormoranii" vor reveni pe teren duminică, în derby-ul cu Everton, transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1, de la ora 21:00.
În cazul în care se impune pe Goodison Park, Liverpool ar putea sărbători titlul pe Anfield, la meciul cu Crystal Palace (24 iunie, ora 22:15), dacă jucătorii lui Jurgen Klopp vor obține cele 3 puncte.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53