Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League revine | 5 lucruri de reținut după amicalul lui Liverpool de joi

Irina Aldea

Publicat 12/06/2020 la 07:38 GMT+3

Liderul din Premier League, Liverpool, s-a distrat cu Blackburn într-un meci amical disputat joi pe Anfield.

Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liderul din Premier League, FC Liverpool, continuă să se pregătească pentru reînceperea sezonului. Echipa lui Jurgen Klopp a învins cu 6-0 într-o partidă amicală disputată contra lui Blackburn. Fostă campioană a Angliei în 1995, Blackburn se află doar pe locul 10 în Championship, însă la doar 3 puncte în spatele lui Preston, ultima echipă aflată pe pozițiile de play-off.
Liverpool a avut 6 marcatori diferiți în partida cu Blackburn: Keita, Mane, Minamino, Matip, Hoever și Clarkson și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Liverpool va juca primul meci după mai bine de 3 luni de pauză pe 20 iunie contra celor de la Everton. Partida va avea loc pe Goodison după ce autoritățile și-au dat acordul pentru acest lucru. Programul transmisiunilor Eurosport îl puteți vedea aici.

Ce reținem după amicalul lui Liverpool

1 Liverpool nu încetinește
Dacă exista vreo temere că băieții lui Jurgen Klopp s-au culcat pe o ureche privind spre clasament și spre avansul uriaș din ierarhia Premier League, amicalul de joi cu Blackburn a demonstrat de ce merită Cormoranii titlul în acest sezon competițional. Desigur, a fost doar un amical disputat împotriva unui adversary mult mai slab, dar echipa lui Klopp nu va refuza niciodată oportunitatea de a face instrucție cu oponenții pe care-i întâlnește pe teren.
2 Minamino arată în sfârșit că poate (și) pe Anfield
S-a tot vorbit despre atacantul japonez venit de la RB Salzburg în iarnă. Takumi Minamino nu reușise până ieri să-și arate cu adevărat potențialul pe Anfield. După amicalul cu Blackburn, niponul poate spera că va primi noi șanse din partea lui Klopp, mai ales după golul înscris și evoluția foarte bună avută.
3 Tinerii echipei încep să-și arate valoarea
Dacă Liverpool va intra în posesia titlului în Premier League mai devreme decât mai târziu, există toate șansele ca în meciurile rămase să-i vedem la treabă pe jucătorii tineri din echipa lui Klopp, care încep să-și arate valoare cu orice șansă pe care o primesc. Printre cei care s-au remarcat în amicalul cu Blackburn se numără Hoever, Clarkson, Williams și Cain.
4 Jurgen Klopp se adaptează la noua normalitate
Jurgen Klopp a apărut pe teren cu mască de protecție, înconjurat fiind de 55,000 de locuri goale. O imagine tristă care va deveni ceea ce se numește noua normalitate în fotbalul mondial. După meci, tehnicianul german a recunoscut că i-a luat ceva timp să se obișnuiască cu noile condiții: “E diferit, desigur. Trebuie să te adaptezi, însă mie îmi place. După trei încercări e chiar în regulă. Am crezut că va fi foarte ciudat”.
Liverpool
5 Matip, marcatorul surpriză
Nu este un lucru tocmai obișnuit să-i vezi numele lui Joel Matip pe numele marcatorilor. Fundașul de 28 de ani a reprezentat o prezență importantă pe linia de fund a Cormoranilor în ultimele patru sezoane, însă spre deosebire de Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson sau Virgil van Dijk, Matip nu are tendința de a înainta prea mult spre poarta adversă.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo