Guvernul britanic a anunțat planurile sale pentru relaxarea restricțiilor iar acest lucru deschide drumul către noi sezoane din Premier League și Football League cu stadioane pline la capacitate maximă pentru prima oară din martie 2020.
O decizie finală privind stadioanele va fi anunțată oficial pe 19 iulie însă, conform Daily Mail, intenția este ca stadioanele să fie deschise la capacitate maximă și nu vor fi necesare adeverințe/pașapoarte de vaccinare pentru a intra pe arene.
Decizia de luni este o veste excelentă pentru cluburile sportive din tot Regatul Unit. De altfel, președintele Premier League, Richard Masters, a declarat anterior că speranța sa este ca stadioanele să opereze la capacitate maximă începând cu sezonul 2021/2022.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 40 MINUTE
În Football League, revenirea fanilor va avea un impact financiar pozitiv extraordinar asupra cluburilor, multe dintre ele fiind cu adevărat devastate de pandemia. Drept urmare, cluburile din ligile inferioare au început deja să vândă abonamentele de sezon ca și cum ar putea avea stadioanele pline.

Poziția oficială Premier League

”Ne-a fost dor de fani așa că primim cu bucurie anunțul de astăzi al guvernului și ne așteptăm să avem stadioane pline pentru sezonul 2021/2022”, a anunțat un purtător de cuvânt al Premier League.
”Pe măsură ce ne îndrept spre Pasul 4 al planului guvernamental de recuperare, vom continua să colaborăm cu autoritățile sportive și ale statului pentru a ne asigura că ne vom putea întoarce la stadioane cu capacitate maximă în condiții sigure pentru toată lumea”.
Printre beneficiarii de relaxarea restricțiilor anti-COVID vor fi și cricket-ul, Rugby League, cursele de cai dar și fotbalul. Sezonul din Football League va începe pe 7 august iar Premier League va reveni o săptămână mai târziu, în direct pe Eurosport.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11