Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League revine. Ce măsuri vor fi luate și cum vor arăta meciurile

Vlad Dumitrescu

Actualizat 12/06/2020 la 17:04 GMT+3

Premier League revine la Eurosport pe 17 iunie însă meciurile vor fi cu porțile închise din cauza pandemiei de coronavirus. Ce alte schimbări vom putea observa în restul sezonului?

Autoritățile vor ca unele meciuri din Premier League să se dispute pe arene neutre

Credit imagine: Getty Images

La ce acord au ajuns cluburile?

Cele 20 de cluburi au aprobat în unanimitate protocoalele pentru ziua de meci dar și privind sănătatea și siguranța jucătorilor joi, astfel că a fost aprobată și ultima fază a Project Restart și meciurile au primit practic undă verde pentru a se disputa.

Cum vom ști că se poate juca?

Fiecare jucător, antrenor și membru al staff-ului vor completa un chestionar și le va fi luată temperatura la sosirea la stadion. Vor prezenta de asemenea un ”pașaport clinic”. Acest lucru va lua forma unui cod de bare, probabil chiar de pe telefon, care va fi scanat pentru a se asigura că nu sunt infectați. Dacă au avut rezultate negative pentru COVID-19 în ultimele cinci zile, vor putea intra în stadion. În jur de 300 de persoane vor avea voie să intre pe stadion la fiecare meci. Tuturor le va fi luată temperatura dar doar cei care intră în ”zona roșie” (vestiare, teren, tunel) vor trebui să prezinte pașaportul clinic.

Se vor folosi vestiarele și celelalte facilități?

Prioritatea va fi respectarea distanțării sociale de doi metri și igiena. Se lucrează pentru a fi reconfigurate stadioanele acolo unde este nevoie. Vestiarele vor fi folosite unde va fi posibil dar probabil că, mai ales la stadioanele mici, vor fi folosite camere mai mari precum cele de la VIP. Echipele nu au voie să intre unele lângă altele pe teren și vor păși pe teren prin intrări diferite probabil.

Cum va fi menținută igiena?

Strângerile de mână vor fi interzise, la fel și scuipatul sau suflatul nasului. Jucătorii vor avea propriile sticle de apă pe care le vor folosi în pauzele de hidratare la jumătatea fiecărei reprize. Ei vor folosi dezinfectant de mâini la intrarea și părăsirea terenului. Zonele tehnice vor fi mărite pentru a se ajusta cu numărul de rezerve dar și distanța dintre persoane. Dușurile de după meci vor fi permise dar doar la distanță.

Vor fi jucătorii pedepsiți pentru nerespectarea acestor reguli?

Nu oficial. Liga se așteaptă ca jucătorii să se obișnuiască cu aceste schimbări. Dacă jucătorii vor uita și, de exemplu, vor da mâna sau vor scuipa, li se va aminti după meci că acest lucru nu este permis.

Se vor distanța jucătorii în autocar?

Multe cluburi vor folosi două autocare iar acestea au fost oricum reconfigurate. Șoferii autocarelor sunt și ei testați pentru coronavirus. Liga încurajează echipele să zboare pentru distanțele mai mari. Unele cluburi închiriază avioane mai mari pentru a permite distanțarea socială.

Ce se întâmplă dacă unui jucător i se face rău la stadion?

Această situație nu este anticipată dar cel mai probabil va fi trimis acasă și se va autoizola. Meciul ar putea continua, dar depinde de situație. Dacă jucătorul nu se simte bine în timpul călătoriei spre iun meci, el va fi tirmis acasă chiar de atunci.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo