Martyn Williams, un cercetător care monitorizează North Korean TV, a vorbit pentru Pen News despre faptul că liderul Kim Jong-un este destul de permisiv când vine vorba despre sportul occidental.
Dacă urmărirea unui film american, spre exemplu, se pedepsește aspru, cetățenii nord coreeni riscând în unele cazuri chiar pedeapsa capitală, când vine vorba de sport, autoritățile sunt mult mai deschise.

Liverpool și United, cele mai iubite echipe în Coreea de Nord

Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 9 ORE
Liverpool și Manchester United sunt cele mai transmise formații la televiziunea publică din Coreea de Nord, însă interesant e faptul că niciodată partidele nu sunt transmise în direct. Ele sunt montate în rezumate extinse, de aproximativ o oră, astfel încât regimul să se asigure că nu apare nimic "periculos". Interesant e că grafica occidentală e complet ștearsă, nici măcar clasamentele nefiind disponibile pentru oamenii care urmăresc Premier League.
"Liverpool și Manchester United au parte de expunere în Coreea de Nord. De exemplu, înainte de pauza generată de pandemie, ultimele 5 partide transmise au fost Liverpool - Man United, Man United - Norwich, Man City - Everton, Liverpool - Wolves, și Man City - Man United. Fiecare meci e editat într-un program lung de aproximativ o oră, având comentariu în coreeană. Ei nu au în general contact cu lumea exterioară, apar doar știri scurte care acoperă dezastre sau morți ale unor personalități. Dar sportul nu e văzut drept ceva periculos de regim. Interesant e că programul nu include niciodată clasamente", a mărturisit Martyn Williams pentru sursa citată.
Cunoscutul cercetător a mai menționat că regimul lui Kim Jong-un oferă imagini și din Champions League, Serie A sau Bundesliga, dar ponderea nu e la fel de ridicată. Audiențele sunt scăzute, în contextul în care fotbalul nu reprezintă un hobby foarte răspândit printre nord-coreeni și nu există vreo informație clară în privința cumpărării drepturilor de televizare.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este adus de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 13 ORE
Liga Campionilor UEFA
Klopp îi cere lui Salah să fie concentrat la Paris! Ce a spus despre "răzbunarea" egipteanului
ACUM 15 ORE