Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League sfidează UEFA! Ce înseamnă decizia de astăzi pentru Liverpool, top 4 și retrogradare

Sebastian Ujica

Actualizat 19/03/2020 la 16:00 GMT+2

Fotbalul în Anglia nu se va relua până cel mai devreme pe 30 aprilie, însă englezii sfidează UEFA.

Georginio Wijnaldum de la Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Videoconferința de astăzi la care au fost prezenți reprezentanți ai tuturor cluburilor din Premier League, precum și de la Federație și Premier League, a adus decizia de amânare a reînceperii fotbalului până la sfârșitul lunii aprilie.
Însă în comunicatul emis astăzi englezii arată clar intenția de a încheia acest sezon indiferent cât va dura acest lucru! Deși UEFA a recomandat miercuri ca data limită pentru încheierea sezoanelor să fie 30 iunie, Premier League își asumă faptul că acest lucru e posibil să nu se întâmple!
"Regulamentul Federației specifică faptul că sezonul nu se va încheia mai târziu de 1 iunie și că fiecare competiție, în limitele impuse de Federație, va determina durata sezonului. Însă, Consiliul Director al Federației a decis ca această limită să fie prelungită fără o dată limită pentru sezonul 2019/2020" a anunțat Premie League astăzi. Faptul că se specifică "fără o dată limită" arată că Premier League vrea să încheie actualul sezon, eliminând astfel posibilitatea ca sezonul să fie declarat nul.

Ce înseamnă această decizie

Brexitul are loc și la nivel fotbalistic. Prin decizia de astăzi, Premier League asigură fanii și cluburile că actualul sezon se va încheia, indiferent când va veni acest final.
Liderul din Premier League, Liverpool, știe în acest condiții că mai are nevoie de 2 victorii ca să câștige titlul. Lupta pentru locurile de UEFA Champions League rămâne deschisă cu Chelsea, Man United, Sheffield, Wolves sau Tottenham sperând la locul 4 și, eventual, locul 5, în cazul în care suspendarea celor de la Manchester City va fi păstrată la TAS. Norwich, Bournemouth, West Ham, Aston Villa, Watford sau Brighton continuă lupta pentru salvare, în timp ce Leeds și West Brom visează la momentul revenirii in elita fotbalului englez.
Însă această decizie a Premier League de a sfida cerința UEFA ca toate campionatele să se încheie până la 30 iunie poate avea consecințe în sezonul viitor, dacă vor începe partidele din preliminariile UEFA Champions League și Europa League înainte ca sezonul actual să se încheie la englezi. Care vor fi consecințele este imposibil de știut în acest moment în condițiile în care este imposibil de știut dacă va putea exista vreun campionat care să respecte cerința UEFA cu 30 iunie în condițiile în care țările sunt afectate într-un ritm diferit de pandemia de conronavirus.
Un calcul legat de Manchester City, echipa din Europa care poate avea cele mai multe meciuri rămase de disputat în acest sezon, arăta că formația lui Pep Guardiola ar fi trebuit să înceapă să joace pe 16 aprilie pentru a putea disputa toate cele maxim 18 meciuri rămase. Cum Premier League nu va reveni până pe 30 aprilie, pentru City este imposibil să-și dispute toate meciurile până pe 30 iunie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo