Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League trage cortina. Cu Liverpool deja campioană, care sunt mizele ultimei etape?

Vlad Dumitrescu

Actualizat 23/07/2020 la 19:03 GMT+3

Liverpool este deja campioana Angliei, Norwich a retrogradat. Ce mize au mai rămas pentru ultimul weekend de Premier League?

Reece James (Chelsea), Marcus Rashford (Manchester United), 2019-20 EFL Cup

Credit imagine: Getty Images

Cel mai lung sezon din istoria Premier League a ajuns în sfârșit la un final. Nu a fost anulat și nici înghețat. Nici nu am ajuns la a face media punctelor. Mai avem în schimb o singură rundă pentru a încheia acest sezon așa cum trebuie - pe gazon.
De la reînceperea sezonului, Liverpool a devenit matematic campioană, Norwich a retrogradat și ea oficial în iulie, însă lupta pentru evitarea retrogradării și cursa pentru Europa rămân mize importante pentru etapa 38.
26/07/2020 - toate meciurile încep la 18:00
  • Southampton v Sheffield United
  • Newcastle United v Liverpool
  • Manchester City v Norwich City
  • Burnley v Brighton & Hove Albion
  • Arsenal v Watford
  • Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  • Everton v Bournemouth
  • West Ham United v Aston Villa
  • Leicester City v Manchester United
  • Chelsea v Wolverhampton Wanderers
Clasament Premier League

Bătălia finală pentru Champions League se dă pe King Power Stadium

Acum că Manchester City are asigurat loc în ediția viitoare de Champions League, au mai rămas disponibile două locuri pentru cea mai importantă competiție europeană. După înfrângerea lui Leicester de la Tottenham, Manchester United a reușit să treacă pe locul trei după egalul (1-1) cu West Ham de miercuri.
Chelsea s-ar putea să aibă nevoie de o victorie Wolves în ultima etapă pentru a-și asigura un loc în Top 4 după ce a pierdut cu 5-3 în fața lui Liverpool. De asemenea, United are nevoie de un egal sau o victorie la Leicester pentru a se clasa între primele patru.

Drumul lui Arsenal spre Europa League

După ce s-a calificat în finala Cupei Angliei în urma victoriei cu Manchester City de sâmbătă, tunarii și-ar putea asigura un loc în cupele europene prin câștigarea competiției. Arsenal nu mai poate însă obține un loc de Europa prin campionat - tunarii au pierdut cu Aston Villa (1-0) și sunt la o distanță de cinci puncte în spatele lui Tottenham, ocupanta locului 7.

Mourinho, la mâna lui Chelsea

După cum a notat jurnalistul Călin Mateș pe contul său de Facebook, Chelsea mai are două meciuri de disputate în acest sezon și indiferent de rezultatul cu Crystal Palace, Tottenham are nevoie de echipa de pe Stamford Bridge.
Dacă Chelsea câștigă finala Cupei Angliei cu Arsenal dar și în ultima etapă cu Wolves, Tottenham merge în Europa League indiferent de rezultatul cu Palace. Dacă Chelsea pierde ambele meciuri, Spurs nu vor merge în Europa indiferent de ce fac cu Palace.
Dacă Chelsea câștigă cu Wolves, Tottenham are nevoie de un egal cu Palace. Dacă echipa lui Lampard remizează cu Wolves, Tottenham trebuie ori să o învingă pe Palace, ori să spere că Chelsea va învinge Arsenal. Dacă albaștrii pierd cu Wolves, meciul cu Palace devine neimportant - singura șansă este ca Chelsea să câștige Cupa Angliei pentru ca locul șapte să devină eligibil pentru Europa League.
clasament2

Bătălia în trei pentru evitarea retrogradării

Bournemouth este la trei puncte distanță de primul loc care se salvează cu o singură etapă rămasă așa că echipa lui Eddie Howe are șanse minime, meciul cu Everton de duminică nefiind unul ușor. Bournemouth trebuie așadar să învingă Everton și să spere că atât Watford cât și Aston Villa pierd.
Aston Villa, care va juca cu West Ham în ultima etapă, trebuie să facă măcar același rezultat ca Watford cu Arsenal pentru a se salva. Un egal este de ajuns pentru Watford dacă Aston Villa va pierde. Dacă ambele înving, Watford trebuie să învingă cu două goluri mai multe marcate decât Villa.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo