”Este o zi mare pentru mine și familia mea. Dacă ne uităm la marile nume care au primit acest doctorat în trecut, este o onoare pentru mine. Mai avem mult de muncă pentru a combate sărăcia la copii în această țară dar faptul că am primit această recunoaștere de la oraș înseamnă că mergem în direcția care trebuie”, a afirmat el.
Printre numele care au mai primit acest titlu onorific se află Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton sau Vincent Kompany.
Profesoara Nancy Rothwell, președintele universității, a declarat: ”Marcus este un tânăr extraordinar, extrem de talentat și determinat, iar acest lucru nu se vede doar pe teren. Munca sa de caritate și campania sa nu doar că au ajutat mulți copii din oraș dar și din întreaga țară”.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Managerul lui Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, a declarat: ”Suntem foarte mândri de Marcus și am spus-o de mai multe ori, este o persoană minunată, căreia îi pasă mult mai mult de alții decât de el însuși. Sunt foarte mândru de el și sper că își va păstra această personalitate toată viața”.

Rashford a pus presiune pe Boris Johnson pentru a hrăni copiii săraci

Marcus Rashford și-a intensificat campania pentru a pune presiune pe guvernul britanic pentru a hrăni copiii săraci și în timpul vacanțelor. Copiii primesc o masă gratis în mod obișnuit în fiecare zi la școală în Marea Britanie.
Cum școlile s-au închis în perioada pandemiei, guvernul britanic a hotărât să acorde această masă în continuare în perioada pauzei pentru a nu pune în pericol familiile nevoiase. Totuși, cabinetul britanic decisese inițial ca această măsură să nu se prelungească și în vară.
Premierul Boris Johnson s-a răzgândit ulterior și a decis până la urmă să ofere mese gratuite pentru copiii săraci și în timpul verii, în urma apelului făcut de Marcus Rashford.
Cu doar câteva ore înainte ca Partidul Laburist să forțeze un vot în Camera Comunelor pe acest subiect, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a anunțat că s-au alocat 120 de milioane de lire pentru ”fondul de mâncare de vară COVID”.
Iată unele dintre mesajele sale inițiale: ”Când vă faceți un duș dimineața asta, gândiți-vă la părinții care nu mai au apă. Când vă încălziți apa pentru o cafea sau un ceai, gândiți-vă la acei părinți care nu și-au mai putut plăti factura la electricitate pentru că și-au pierdut jobul în timpul pandemiei. Și când vă duceți la frigider să luați lapte, gândiți-vă că cel puțin 200.000 de copii din această țară se trezesc azi cu rafturi goale”.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52