Prima întrebare pusă de Salah lui Klopp, după ce a semnat cu Liverpool. Mo, despre jucătorul anului

Cristian Mihală

Actualizat 01/07/2020 la 19:19 GMT+3

Mo Salah a devenit primul egiptean din istorie care câștigă Premier League. Fostul atacant de bandă al Romei și-a adus aminte despre cum a ajuns la Liverpool, sub comanda lui Klopp, dar a vorbit și despre stagiunea istorică.

Jürgen Klopp și Mohamed Salah

Credit imagine: Eurosport

Într-o epocă în care cluburile mari cheltuie sume amețitoare pentru achiziții, Klopp s-a dovedit a fi un adevărat geniu. I-a luat pe Salah, Firmino și Mane cu puțin peste 100 de milioane de euro, adică suma plătită de Barcelona, spre exemplu, pentru Ousmane Dembele. Egipteanul a ajuns pe Anfield contra a 42 de milioane de euro, în 2017, și de atunci a fost unul dintre cei mai importanți jucători. A marcat 71 de goluri în 101 partide pentru "cormorani", devenind la un moment dat (după primele luni din 2018) favorit la "Balonul de Aur".
Interesant e că Salah s-a temut că nu va avea loc în primul "11" al lui Klopp, prima întrebare a sa după ce a semnat cu Liverpool fiind legată de senegalez, care până la sosirea sa pe Anfield jucase în majoritatea partidelor ca atacant de bandă dreaptă.
"A vorbit cu mine enorm despre planurile de viitor și m-a făcut să am mare încredere în proiectul lui. Prima mea întrebare a fost: "Ce se întâmplă cu Sadio?", pentru că știam că jucăm pe aceeași poziție. Mi-a spus că Mane va juca în stânga de acum înainte", a dezvăluit Salah pentru BeIN Sports.
Henderson

Henderson, cel mai bun jucător al lui Liverpool, în opinia lui Salah

Întrebat care e cel mai bun jucător din acest sezon, Salah a admis că alegerea e una dificilă, dar a optat pentru Jordan Henderson.
Crescut în umbra lui Gerrard, mijlocașul a devenit sub comanda lui Klopp un metronom. Nu a mai greșit, așa cum o făcea în trecut, și-a asumat rolul de lider și a dat mare încredere coechipierilor. Pasele sale precise și exacte au făcut de multe ori diferența, englezul făcând perfect tranziția între defensivă și atacurile fulgerătoare ale campioanei Angliei.
"E foarte greu de spus, avem atât de mulți jucători foarte buni. Dacă întrebi 10 fani "E Alisson cel mai bun jucător de anul acesta?", poate că 9 vor răspunde afirmativ. Trent (n.r. Alexander Arnold) a jucat și el fantastic, Virgil (n.r. Van Dijk), Mane la fel. Am avut un sezon incredibil, dar dacă ar fi să nominalizez pe cineva, acela ar fi Henderson. E căpitanul nostru, e aici de 9 ani, a fost aspru criticat în trecut și a știut să treacă peste. E o persoană minunată și mereu încearcă să ajute. Atât pe gazon, cât și în afara lui", a mai spus Salah.

Salah are planuri mari la Liverpool

Chiar dacă a cucerit Champions League și titlul în tricoul lui Liverpool, egipteanul este hotărât să continue să scrie istorie pe Anfield.
Klopp a format o trupă fantastică, iar Salah rămâne super-motivat să cucerească noi și noi trofee.
Suntem o echipă foarte bună și dacă vom juca la fel ca în acest sezon putem încă să câștigăm multe trofee. Acesta e obiectivul nostru. Nu o să mă opresc din dorința de a cuceri noi și noi trofee, îmi plac provocările și țelurile înalte. Vreau să câștig și să câștig din nou. Ambiția mea nu are limite și voi munci enorm pentru a fi și mai bun în sezoanele care vor veni | Mo Salah
Liverpool va evolua pentru prima oară din postura de campioană a Angliei după o pauză de 30 de ani joi, în direct la Eurosport 1 și Eurosport Player, de la 22:15. "Cormoranii" se deplasează pe Etihad pentru confruntarea cu City, care îi va oferi celebra "gardă de onoare".
program PL
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo