Ajuns pe Etihad la 23 ani, în iulie 2011 de la Atletico Madrid, pentru 36 de milioane de lire, Aguero s-a transformat în scurt timp într-o adevărată mașinărie de goluri. Duminică, în disputa cu Aston Villa, din deplasare, sud-americanul a reușit o triplă, care l-a propulsat în vârful ierarhiei marcatorilor străini din istoria Premier League. Kun l-a depășit pe legendarul Thierry Henry și doar trei fotbaliști au mai rămas în fața lui în topul marcatorilor din istoria campionatului englez: Shearer, Wayne Rooney și Andy Cole.
Interesant e că în momentul în care a semnat cu "cetățenii", colegii nu au fost impresionați de calitățile lui Aguero. Micah Richards, fostul fundaș dreapta al lui City pentru 10 ani, a vorbit despre prima impresie avută, în momentul în care l-a văzut pe Kun cum se pregătește.
"Prima oară când m-am antrenat cu Aguero, nu am crezut că e un jucător bun. Nu se pregătea prea bine, nu trăgea tare la ședința de pregătire. Dar când intra pe teren în meciurile oficiale, marca de fiecare dată. E un jucător special: nu trebuie să se antreneze la intensitate maximă pentru a da randament în partide, are un talent natural. Când vine partida oficială, e pregătit de fiecare dată", a spus Micah Richards pentru BBC.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752316.jpg

Kun Aguero, "cel mai modest om pe care l-am văzut vreodată"

Micah Richards a ajuns la City în 2005, înainte ca echipa să fie preluată de arabi. Atunci, "cetățenii" nu reprezentau nici pe departe forța din ultimul deceniu, astfel că apărătorul nu a crezut că va ajunge vreodată să aibă niște coechipieri de asemenea valoare.
Fostul fundaș dreapta a voribt despre Aguero la superlativ pentru ceea ce a făcut pe teren, însă a dezvăluit că acesta e un om fantastic și dincolo de dreptunghiul verde.
"Am fost norocos să evoluez lângă un asemenea jucător, am fost martor la niște realizări uimitoare. Când am semnat cu City, nu am crezut că voi ajunge să joc alături de asemenea fotbaliști. Aguero merită tot respectul pentru ce a reușit pe teren, dar să știți că și în afara lui e un om deosebit. E cel mai modest om pe care l-am cunoscut și e unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria Premier League", a mai spus fostul apărător.
Cifrele lui Aguero din partida de ieri, cu Aston Villa
În etapa următoare, Kun are din nou ocazia să strălucească. City va primi vizita lui Crystal Palace, într-o confruntare ce va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player sâmbătă, de la 17:00.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
IERI LA 05:59
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56