Pep Guardiola s-a hotărât să-și prelungească contractul cu Manchester City pentru încă 2 sezoane. Dacă își va duce la bun sfârșit înțelegerea, antrenorul catalan ar petrece un total 7 sezoane pe banca "cetățenilor", cât a petrecut la Barcelona și Bayern Munchen la un loc.
Informația a fost confirmată oficial de clubul englez și manager, care s-a arătat foarte mulțumit de acest pas:
"De când am ajuns la Manchester City, am fost făcut să mă simt binevenit în club și în oraș de către jucători, personal, suporteri, oameni din Manchester, președinte și proprietar. De atunci am reușit foarte multe împreună, am marcat goluri, am câștigat jocuri și trofee și suntem cu toții foarte mândri de acest succes.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
IERI LA 05:59
A avea un astfel de sprijin este cel mai bun lucru pe care îl poate avea orice manager. Am tot ce mi-aș putea dori pentru a-mi face bine treaba și sunt bucuros de încrederea pe care proprietarul, președintele, Ferran (Ferran Soriano-directorul executiv) și Txiki (Txiki Begiristain-directorul general) mi-au arătat-o pentru a continua încă doi ani după acest sezon.
Provocarea pentru noi este să continuăm să ne îmbunătățim performanțele și să progresăm și sunt foarte încântat să ajut clubul Manchester City să facă asta.", a declarat Guardiola, conform site-ului oficial al clubului.
https://i.eurosport.com/2017/12/05/2223842.jpg

Lionel Messi ar putea ajunge la Manchester City

Evident, marele obiectiv al lui Guardiola este cucerirea Champions League cu City. În același timp, lupta pentru titlu în Premier League rămâne o provocare deschisă, mai ales în această perioadă când concurența este mai aprigă ca niciodată.
Odată cu vestea prelungirii contractului lui Guardiola, șansele ca Lionel Messi să ajungă pe Etihad cresc simțitor. În vară, când argentinianul era hotărât să plece de la Barcelona, Guadiola l-a convins să aleagă echipa sa, dar până la urmă Messi nu a fost lăsat să plece, astfel că reîntâlnirea celor 2 s-a amânat.
Informațiile din presa iberică susțin că sentimentele lui Messi față de Barcelona nu s-au schimbat, iar o plecare în vara viitoare este iminentă. S-a vehiculat și varianta ca Barcelona să accepte faptul că nu îl poate păstra pe Messi și să-i dea drumul în perioada de mercato din ianuarie, pentru a obține o sumă de bani de pe urma sa.
Trofeele câștigate de Guardiola pe banca lui Manchester City
  • 2 titluri în Premier League (2017-2018 și 2018-2019)
  • O Cupă a Angliei (2019)
  • 3 Cupe ale Ligii Angliei (2018, 2019 și 2020)
  • 2 Supercupe ale Angliei (2019 și 2020)
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58