"Este pregătit să facă acest pas. A mai fost la Arsenal, a fost în Premier League și a lucrat și cu Guardiola. Cred că este o decizie bună și sper că va fi o decizie bună", a spus Unai Emery, pentru BBC, despre venirea lui Arteta.
Referitor la parcursul echipei sub conducerea lui, Emery a spus: "Eu cred că primul nostru sezon nu a fost slab. Mi-ar fi plăcut să câștigăm Europa League, dar am ajuns până în finală și ne-am luptat până în ultima etapă pentru a ajunge pe loc de Liga Campionilor. A fost primul meu sezon acolo și am avut un început bun, chiar am discutat despre reînnoirea contractului".
https://i.eurosport.com/2019/11/25/2724131.jpg
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Însă, lucrurile au luat o altă întorsătură în sezonul 2019-2020: "Acest sezon, în teorie, părea optimist. Ne-am întărit și am vrut să contruim în jurul jucătorilor nou-veniți. Dintr-o dată am început să înregistrăm rezultate proaste, iar frustrarea a început să crească. Ne-am pierdut încrederea și echilibrul. Iar eșecul în fața celor de la Sheffield (scor 0-1) a fost un punct culminant, care ne-a sensibilizat foarte mult. Totul s-a rupt, nu eram în stare să mai câștigăm niciun meci. Iar când ne-am dat seama de ce se întâmplă, că din 7 meciuri am pierdut 6, tensiunea a crescut și a crescut".
"Oamenii din jurul meu îmi spuneau că mă văd că sufăr. Și era adevărat. Toată lumea mă putea să văd că sufăr mult. Și e normaș. Când o echipă nu câștigă, antrenorul suferă. Iar când pierzi mai multe meciuri la rând, suferi și mai mult. În aceste situații, tehnicianul este cel mai prejudiciat.
Directorul sportiv Sanllehi m-a anunțat (n.red. - despre demitere), și el era trist. Eram uniți în acest proiect", a mai spus Unai Emery, despre ultimele luni pe banca celor de la Arsenal.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
17/05/2022 LA 07:49