Pe site-ul clubului, oficialii lui Manchester City au oferit primele explicații după decizia cutremărutoare din fotbalul european.
"Toți membrii clubului Manchester City se declară extrem de dezamăgiți, dar nu și surprinși de anunțul publicat de UEFA. Clubul nostru a considerat dintotdeauna necesară existența unui consiliu indepedent care să analizeze astfel de situații. În decembrie 2018, Departamentul de Investigație din cadrul UEFA a făcut publică sancțiunea clubului Manchester City, înainte ca investigația să înceapă cu adevărat. Faptul că documentele respective au apărut în presă arată că exista o oarecare îndoială din partea UEFA din perspectiva rezultatului final dorit de forul european.
Clubul nostru a făcut plângere către Consiliul disciplinar UEFA, iar aceasta a fost validată la Tribunalul de Aribtraj Sportiv. Pe scurt, putem spune că acesta este un caz inițiat, efectuat și judecat de UEFA. Acum că procesul inițiat de UEFA s-a încheiat, vom cere organizarea unui nou proces, inițiat de o autoritate imparțială, cât mai repede posibil. Până atunci, vom face în continuare apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.", se arată în comunicatul publicat de Manchester City.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 7 ORE

City, acuzată de încălcarea regulamentului UEFA

Manchester City a fost acuzată de UEFA pentru "încălcarea Regulamentului UEFA de licenţiere a cluburilor şi de fairplay financiar". Potrivit presei din Anglia, clubul lui Pep Guardiola a falsificat veniturile încasate de City din sponsorizările companiei Etihad, pentru a se încadra în fairplay-ul financiar stabilit de forul european. Potrivit sursei citate, documentele și email-urile doveditoare, publicate de cotidianul german Der Spiegel în 2018, arată cum Sheikh Mansour bin Zayed, patronul lui Manchester City, falsifica proveniența unei părți uriașe din bugetul încasat de club de pe urma sponsorizărilor.
Conform documentelor publicate, în sezonul 2015/2016, numai 8 milioane de lire au provenit din compania Etihad, restul veniturilor de 59,5 milioane de lire venind din propria avere a lui Mansour, generată de Abu Dhabi United Group.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
IERI LA 06:08
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
22/05/2022 LA 21:00