După o săptămână în care fotbaliștii viitoarei campioane a Angliei au tras tare la antrenament, luni staff-ul tehnic al lui Klopp a organizat o partidă test, lotul fiind împărțit în două formații.
Din prima, care a ieșit și câștigătoare, a făcut parte Mane, care a arătat din nou o dispoziție de joc fantastică. El l-a și învins pe Adrian, contribuind și la golul marcat de Keita, semn că, odată cu revenirea Premier League, va da din nou măsura talentului său. Din echipa senegalezului, care a reușit deja în acest sezon 14 goluri și 9 assisturi, au mai făcut parte Alisson, Robertson, Van Dijk, Henderson sau Firmino. De cealaltă parte, Salah s-a bazat mai mult pe tineri, astfel că înfrângerea echipei sale a venit cumva firesc.
Singurul jucător de prim plan al lui Klopp care a absentat a fost Georginio Wijnaldum. Olandezul are mici probleme și a fost menajat, dar nu se pune problema unei absențe de durată.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Liverpool a "simulat" condițiile din Premier League

Klopp a vrut neapărat să organizeze acest meci școală chiar pe Anfield, pentru ca fotbaliștii săi să ia un prim contact cu o arenă goală. S-a simulat astfel cadrul de joc din Premier League de după revenire, astfel încât jucătorii să se acomodeze cât mai mult cu faptul că disputele se vor juca fără spectatori. Tehnicianul german nu vrea să lase nimic la voia întâmplării, deși e clar pentru toată lumea că obținerea titlului e doar o formalitate.
"A fost o senzație incredibilă să ne întoarcem pe acest stadion istoric. E casa noastră, Anfield mereu creează o relație specială între jucători și fani. Am avut parte de o săptămână foarte intensă din punct de vedere al pregătirii, iar acum am putut să jucăm un meci școală pe Anfield. Am vrut să le oferim jucătorilor senzația de a evolua pe un stadion gol, pentru acomodare. Am făcut un pas important în această direcție, dar suntem extrem de mulțumiți și de faptul că fotbaliștii au avut ocazia să joace după atât de mult timp", a spus Pepijn Lijnders, unul dintre secunzii lui Klopp, pentru liverpoolfc.com.
La finalul partidei școală, toți jucătorii lui Liverpool s-au adunat în cercul de la centrul terenului și au îngenuncheat, transmițând astfel un mesaj de solidaritate pentru #BlackLivesMatter.
Premier League revine, în direct la Eurosport, pe 17 iunie, iar Liverpool are nevoie de două victorii în ultimele nouă partide pentru a fi matematic campioana Angliei, după o pauză de 30 de ani.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25