Mohamed Salah a declarat că și-ar dori să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar prezența sa în echipa Egiptului ar însemna că starul lui Liverpool va pierde startul noului sezon din Premier League. Evident, gruparea engleză nu agreează această varinată, iar participarea lui Salah la Olimpiadă este incertă.
Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august, iar fiecare reprezentativă calificată are dreptul de a selecționa 3 jucători de peste 23 de ani. Data startului viitorului sezon din Premier League nu a fost încă anunțată, dar se estimează a fi la jumătatea lunii august. Astfel, dacă Salah ar merge la Tokyo acesta ar pierde întreaga pregătire de dinaintea sezonului, dar probabi și meciul din prima etapă, jucătorul având nevoie de o perioadă de odihnă după competiția din Japonia.
https://i.eurosport.com/2019/07/07/2633766.jpg
Premier League
Salah a primit galbene exclusiv pentru că și-a scos tricoul. Reacția genială a lui Klopp
20/09/2021 LA 07:59

Salah nu va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Egiptul și-a asigurat prezența la Tokyo după ce a câștigat Cupa Africii pe Națiuni la tineret în 2019. Antrenorul africanilor a declarat că l-a inclus pe Salah pe lista preliminară, dar starul lui Liverpool va juca în Asia numai dacă va primi această permisiune din partea clubului.
"Am inclus 10 jucători peste vârsta minimă în echipa preliminară pentru a alege dintre ei în lista finală. Nu depinde doar de noi să decidem situația lui Salah în selectareaa sa în echipa olimpică. Tocmai l-am sunat și așteptăm să ia o decizie împreună cu clubul său. Ar trebui să existe un acord între toate părțile.", a spus Shawky Gharib, după cum a raportat publicația egipteană Al-Ahram, citată de Daily Sport.
Mohamed Salah are 67 de meciuri pentru naționala mare a Egiptului, pentru care a marcat 41 de goluri din 2011 de când a debutat. Salah a participat cu naționala țării sale la Campionatul Mondial din Rusia din 2018, dar africanii nu au trecut de faza grupelor.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 5-a din Premier League
20/09/2021 LA 05:52
Premier League
"Ce nebunie: am mai multe picioare decât United trofee în ultimii 8 ani". Derapaj pentru Elliott
15/09/2021 LA 13:27