În vârstă de 24 de ani, atacantul de bandă a devenit o certitudine. A marcat 49 de goluri în 129 de partide pentru Salzburg, având o rată de un gol la două meciuri la naționala niponă (11 goluri în 22 de partide).
În actuala ediție de Champions League, Minamino a impresionat, fiind alături de Haaland principalul motor al ofensivei lui Salzburg, formație care i-a dat mari emoții lui Klopp. Dacă pe norvegian Liverpool nu îl va putea lua, Klopp s-a reorientat către jucătorul japonez.
Cu o clauză de reziliere de doar 7,25 milioane de lire, Minamino e un adevărat chilipir, judecând după prețurile care se vehiculează în acest moment în fotbal. Mai multe formații au fost gata să îi achite clauza niponului, însă Liverpool a fost echipa care l-a convins pe fotbalistul asiatic, notează englezii.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06
Deși nu va avea postul de titular asigurat, în condițiile în care "Regina Europei" dispune de tridentul stelar Mane-Firmino-Salah, Minamino cu siguranță că își poate lăsa amprenta pe jocul lui Liverpool. Orice accidentare în ofensiva "cormoranilor" va reprezenta un prilej pentru japonez să își arate valoarea, el putând fi o soluție excelentă și pentru finalurile de meciuri. Nu în ultimul rând, Liverpool e genul de echipă care joacă peste 60 de partide în fiecare an, astfel că Minamino va avea destule oportunități să joace, în momentul în care Klopp va utiliza rotația.

Liverpool, transferuri low cost

Cu un lot fantastic la dispoziție, Klopp a făcut un singur transfer în vară, conștient că nu are nevoie de mai mult după sezonul istoric în care a câștigat Champions League.
Și, într-adevăr, tactica germanului funcționează perfect: "cormoranii" nu au mai fost învinși de 33 de partide în Premier League (record în istoria clubului), iar senzația e că, oricine ar lipsi, formația de pe Anfield poate să practice un joc cât mai apropiat de nivelul maxim.
Astfel, în vară a fost făcut un singur transfer pe bani: Sepp van den Berg, care a ajuns sub comanda lui Klopp pentru 1,9 milioane de euro.
Acum, conducerea lui Liverpool nu va schimba strategia, urmând ca în perioada de mercato de iarnă să se facă foarte puține mutări. Minamino pare, însă, o variantă ideală, atât din punct de vedere al valorii, cât și al prețului. Nu în ultimul rând, "cormoranii" vor deveni și mai interesanți pentru piața asiatică, o adevărată lovitură de marketing, astfel că mutarea pare una cu adevărat perfectă.
După calificarea de pe primul loc în Ligă, Liverpool își mută atenția din nou pe obiectivul principal al sezonului: câștigarea Premier League. În etapa a 17-a, Liverpool o va întâlni pe Watford, într-o partidă care va fi sâmbătă, de la 14:30, pe Eurosport 1.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
20/01/2022 LA 21:52
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11