Harry Wilson este un produs al Academiei lui Liverpool, dar nu a primit șanse în tricoul "cormoranilor", lucru de înțeles în contextul în care Klopp a format un lot extrem de puternic, cu fotbaliști de valori apropiate.
Atacantul de bandă dreaptă a fost împrumutat mereu în ultimii ani și a avut evoluții apreciate, dar germanul de la cârma lui Liverpool a acceptat în iulie anul trecut ca Wilson să fie transferat definitiv la Fulham. Neamțul de pe banca tehnică a celor supranumiți "The Reds" a fost suficient de inspirat să pună în contractul de transfer o clauză de răscumpărare și, după sezonul de vis al lui Wilson, s-a decis să o activeze.

Vizează Liverpool doar profitul sau Harry Wilson va avea șanse pe Anfield?

Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 11 ORE
Wilson va reveni, așadar, din vară pe Anfield, pentru o sumă sub 20 de milioane de euro și speră să primească mai multe șanse decât în trecut. Evoluțiile fantastice din acest sezon îl recomandă: are 10 goluri și 14 assisturi, doar în Championship, pentru Fulham, și e unul dintre cei mai buni executanți de lovituri libere din Anglia.
Klopp a decis să activeze clauza și pentru că e de așteptat ca, după promovare, cota de piață a lui Wilson să crească exponențial. Astfel, Fulham l-ar putea vinde, iar Liverpool nu ar mai putea folosi dreptul de răscumpărare.
Ca atare, nu e exclus ca mutarea să aibă drept scop obținerea unui profit pentru Liverpool, în condițiile în care ar urma să îl vândă pe Wilson ulterior pe o sumă mai mare.
Totuși, prestațiile excelente avute de atacantul de bandă dreaptă (care poate juca și ca mijlocaș central ofensiv sau aripă stângă) îl recomandă pentru un loc în lotul lui Liverpool, mai ales că Salah evită să prelungească înțelegerea scadentă în 2023. La 25 de ani, Harry Wilson poate să își pună amprenta pe viitorul clubului său de suflet, chiar dacă din punct de vedere al backgroundului a confirmat doar parțial: a avut evoluții deosebite, dar la formații fără mari pretenții, unde presiunea e incomparabil mai pică față de Liverpool.
Fulham, echipa lui Harry Wilson, este virtual promovată în Premier League, ocuând confortabil poziția de lider în Championship. Londonezii au 8 puncte avans față de locul 2, Bournemouth, formație care la rândul ei a beneficiat, în trecut, de serviciile talentatului atacant de bandă.
În ceea ce o privește pe Liverpool, aceasta are în față o săptămână foarte importantă, care va culmina cu meciul pentru titlu, de pe Etihad, cu City. Până la disputa de weekendul viitor, "cormoranii" întâlnesc, în direct pe Eurosport, sâmbătă, pe Watford, pentru ca apoi să joace turul sferturilor de finală din Champions League, cu Benfica, la Lisabona.
https://i.eurosport.com/2022/03/30/3347115.jpg
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
ACUM O ZI
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
IERI LA 08:22