Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Promisiunea făcută de Guardiola, după ce Manchester City a fost suspendată din Champions League

Cristian Mihală

Actualizat 16/02/2020 la 17:31 GMT+2

Pep Guardiola le-a promis oficialilor lui Manchester City că va rămâne la cârma formației de pe Etihad până la finalul contractului, indiferent de decizia TAS.

Jürgen Klopp (FC Liverpool, links) - Pep Guardiola (Manchester City, rechts)

Credit imagine: Imago

Vineri seară, UEFA a decis ca "cetățenii" să fie suspendați din Liga Campionilor, ca urmare a neregulilor privind fair-playul financiar. Anul acesta, City va putea să continue în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, acolo unde va întâlni Real Madrid în optimi, dar în următorii doi ani nu va avea dreptul să participe.
Acest lucru reprezintă o lovitură financiară teribilă pentru campioana Angliei, care se va vedea mai mult ca sigur în situația de a le da drumul unor jucători importanți, care vor dori să evolueze în Champions League. Dar cea mai mare problemă era reprezentată de posibilitatea ca Guardiola să plece, așa cum a speculat presa britanică în ultimele zile.
Ultima speranță a "cetățenilor" e legată de TAS, însă sunt deja multe voci care susțin că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu va întoarce decizia UEFA.
Indiferent de verdictul TAS, Guardiola le-a transmis oficialilor lui Manchester City că nu va părăsi corabia la greu. Deși stagiunea viitoare va consemna primul sezon al carierei de antrenor în care nu antrenează în Champions League, The Mirror anunță că Pep a luat decizia de a continua pe Etihad până la finalul contractului.
Chiar dacă din punct de vedere sportiv se justifica să plece, tehnicianul spaniol s-a gândit în primul rând la imaginea sa. Nu vrea să pară genul de om care părăsește un club într-un moment greu și va începe reconstrucția la City, din stagiunea viitoare.
Așadar, Guardiola va rămâne pe Etihad până în vara lui 2021, când îi expiră înțelegerea, pentru ca abia atunci să dea curs unei alte oferte.

Juventus îi pregătise un contract "în alb" lui Guardiola

Forma modestă a lui Juventus din ultimele partide i-a pus serios pe gânduri pe oamenii din conducerea "bianconerilor". Potrivit presei din Anglia, Pep Guardiola este unul dintre oamenii doriți pe banca tehnică a campioanei en-titre din Serie A.
Juventus s-a încurcat în ultimele 2 deplasări, iar oficialii italieni, în frunte cu președintele Andrea Agnelli, se gândesc la înlocuirea lui Maurizio Sarri, numit pe banca tehnică vara trecută. După ce La Repubblica a anunțat că Massimiliano Allegri ar putea să revină pe banca lui Juve până la finalul sezonului, Daily Mail a dezvăluit o posibilă venire a lui Guardiola, considerat unul dintre cei mai mari antrenori din fotbalul modern.
Jurnaliștii britanici susțin că oficialii torinezi îi pregătiseră tehnicianului spaniol o ofertă impresionantă. Cei de la Juventus nu i-ar fi propus o sumă exactă, ci erau dispuși să lase la latitudinea lui Guardiola câți bani va dori să primească. În prezent, managerul de 49 de ani încasează un salariu de 17,75 milioane de euro pe an la Manchester City.
Interesant e că Guardiola le transmisese italienilor că e deschis la negocieri, lăsând senzația că e tentat de noua provocare. Însă, paradoxal, suspendarea cetățenilor din Ligă blochează mutarea, Pep nedorind să pară un tehnician de tip "mercenar", care fuge de responsabilități și care lasă o echipă când îi este mai dificil.
De-a lungul carierei, Guardiola le-a mai pregătit pe Barcelona și Bayern Munchen, reușind să câștige, per total, 28 de trofee, printre care 2 Champions League și 2 titluri în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo