Protestul va începe de vineri 30 aprilie ora 15:00 (ora 17:00 a României) și va dura până luni la ora locală 12:00 (14:00 ora României).
”Fotbalul recunoaște valoarea și cât de departe pot ajunge conturile de pe rețelele socialie. Conectivitatea și accesul suporterilor noștri, cei care reprezintă inima acestui sport, rămân vitale”, se arată în comunicatul organizațiilor.
Cu toate acestea, Premier League, English Football League, Womens Super League și Womens Championship își vor opri toată activitatea pe social media timp de trei zile ca un răspuns la ”abuzurile discriminatorii aflate în desfășurare într-un ritm susținut” și din cauza lipsei de măsuri luate de companiile de tehnologie.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 12 ORE

Cluburile din Premier League vor boicota rețelele sociale

Măsura vine după mai multe atacuri rasiste online, cei luați la țintă fiind, printre alții, Trent Alexander-Arnold, Naby Keita, Sadio Mane de la Liverpool după înfrângerea cormoranilor de la Real Madrid.
Mai recent, fundașul celor de la Aston Villa, Tyrone Mings, a dezvăluit că și el a fost ținta unui atac, el postrând un screenshot pe contul său de Twitter care conținea un mesaj rasist primit pe contul său de Instagram.
Comunicatul comun la organizațiilor face referire la cererile făcute de acestea în februarie pentru ca aceste companii de tehnologie să blocheze sau să șteargă mult mai repede postările ofensatoare, să scoată verificarea oficială a conturilor implicate și să ofere ajutor activ poliției pentru a identifica și pune sub acuzare persoanele vinovate. Deși au avut loc mai multe incidente importante, lumea fotbalului consideră că răspunsurile nu au fost suficiente.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11