Peste 4000 de persoane au votat în sondajul Eurosport.ro în marea finală pentru a desemna cel mai mare antrenor din istoria fotbalului. Firește, scopul sondajului nu este de a oferi un verdict indiscutabil, ci mai degrabă a implica fanii în discuții pasionate despre fotbal.
În ultimul act s-au întâlnit Jurgen Klopp, actualul manager al lui Liverpool și Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor al lui Manchester United. Disputa a fost una extrem de strânsă, însă în final scoțianul a fost votat de 51% dintre persoane, în timp ce Jurgen Klopp a obținut 49%.
https://i.eurosport.com/2020/05/19/2820853.jpg
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM 7 ORE
Sir Alex Ferguson este, fără îndoială, cel mai de succes antrenor britanic din toate timpurile. De fapt, o simplă privire aruncată pe cifre ne spune povestea mai pe larg: Alex Ferguson este antrenorul cu cele mai multe trofee din lume. Când a ajuns scoțianul însă pe banca lui Manchester United în 1986, existau mai multe semne de întrebare decât răspunsuri. Ce căuta roșcovanul ăsta pe banca unuia dintre cele mai mari cluburi din lume? Până la urmă, în afară de câteva titluri în Scoția cu Aberdeen, nimic nu îl recomanda.

Slideshow

Șapte ani de la retragerea legendarului Sir Alex Ferguson

6 imagini

Totuși, deși rezultatele nu au fost notabile, conducerea lui Manchester United a avut răbdare cu Sir și a fost răsplătită pe măsură. Primul titlu din Premier League a venit abia în 1992, după șase ani de la sosirea sa pe bancă. De aici înainte însă va fi scrisă istoria. Alex Ferguson a cucerit în cei 26 de ani petrecuți pe Old Trafford 38 de trofee dintre care 13 titluri în Premier League, cinci Cupe ale Angliei și două UEFA Champions League.
În 1999 Alex Ferguson a primit oficial de la Regină titlul de ”Sir” pentru serviciile sale aduse sportului și este managerul cel mai longeviv din istoria lui Manchester United, el întrecându-l pe Matt Busby pe 19 decembrie 2010.
„Când stau la povești și amintiri cu Michael și Bobby, îmi dau seama de ce îmi e dor din vechea mea viață. Nu e vorba despre excursiile cu autobuzul, plăcerea de a observa un tânăr cu mare talent sau entuziasmul unui meci strâns, de luptă. Mai degrabă e vorba despre acele experiențe comune și despre camaraderia care apare între oamenii care trăiesc și lucrează împreună pentru mult timp”, povestea Sir Alex în cartea sa, Leading. Scoțianul a știut întotdeauna că cel mai important lucru pentru succesul echipei este reprezentat de relațiile cu celelalte persoane iar acest lucru și-a pus amprenta pe stilul său de a antrena.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
ACUM 9 ORE
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
IERI LA 09:38