Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pur și simplu de neoprit! United a făcut o partidă bună, dar Liverpool e la alt nivel

Cristian Mihală

Actualizat 19/01/2020 la 20:55 GMT+2

Liverpool își continuă seria formidabilă în Premier League. "Cormoranii" s-au impus cu 2-0 în derbyul campionatului, cu Manchester United. Van Dijk și Salah au punctat pentru o victorie extrem de importantă.

Mo Salah, Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Deși în acest moment între cele două formații există o diferență clară de valoare în favoarea trupei lui Klopp, Liverpool - Manchester United rămâne, prin prisma tradiției, marele derby al Angliei.
Ca atare, Liverpool s-a temut de această partidă, mai ales că în toamnă "diavolii" au stopat seria de victorii la rând a formației de pe Anfield, reușind o remiză. Și, judecând după replica dată de United azi, "cormoranii" aveau toate motivele să fie circumspecți. Trupa lui Solskjaer a făcut o partidă destul de bună, însă în acest moment Liverpool e de departe cea mai bună echipă din lume.
Gazdele au intrat extrem de montate în meci și au reușit să pună presiune pe adversari, iar golul a venit destul de repede și cumva firesc după cum stăteau ostilitățile în acel moment. Astfel, în minutul 14, la un corner de pe partea dreaptă, Alexander Arnold a centrat perfect pentru turnul de control Van Dijk, care a înscris superb, cu o lovitură de cap bine plasată.
picture

Gol Van Dijk

Van Dijk a înscris de la începutul sezonului trecut mai multe goluri (8) decât orice alt apărător din Premier League.
Alexander-Arnold a pasat decisiv de 21 de ori de la startul stagiunii anterioare, înregistrând cu 4 assisturi mai mult decât orice alt jucător, în această perioadă. În cele mai tari cinci campionate ale Europei, doar Jadon Sancho (Dortmund) are mai multe pase decisive în ultimul sezon și jumătate (24).
United a fost însă capabilă să revină în meci și a echilibrat disputa, chiar dacă ocaziile clare i-au aparținut tot lui Liverpool. Cu precădere în startul primei reprize, "cormoranii" au ratat oportunități mari de a închide meciul.
Totuși, apărarea lui Liverpool a rezistat cu brio, ajungând la al 6-lea meci la rând fără gol primit. Rogerio Funes Mori, la Campionatul Mondial al Cluburilor, a fost ultimul care a punctat contra trupei de pe Anfield, în urmă cu o lună și o zi. Acesta a primit chiar ieri un trofeu, golul contra "cormoranilor" fiind al 100-lea în tricoul lui Monterrey.
Pe final, într-un moment în care toată echipa lui United era masată în careul lui Liverpool, la un corner, Alisson a reținut și l-a lansat pe contra-atac pe Salah, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate. S-a terminat 2-0 pentru formația lui Klopp, care este într-o formă teribilă.
Swansea e singura adversară din Premier League împotriva căreia nu a înscris Salah. El avea un record negativ și în fața "diavolilor", dar a spart gheața duminică seară.
64 de puncte din 66 posibile are Liverpool în acest sezon de Premier League. Nicio echipă din istoria celor mai tari cinci campionate din lume nu a avut un asemenea start de sezon.
După victoria din această seară, Liverpool nu mai are vreo emoție în lupta pentru titlu. Doar o minune ar putea să îi oprească pe "cormorani" din drumul spre primul titlu după o pauză de 30 de ani. În acest moment, formația lui Klopp are un avans de 16 puncte față de Manchester City, ocupanta locului secund. În plus, Salah&Co au un meci în minus (partida cu West Ham a fost amânată pentru ca "Regina Europei" să participe la Campionatul Mondial al Cluburilor).
De partea cealaltă, United rămâne la 5 puncte față de ocupanta locul 4, Chelsea.

Rezultatele etapei în Premier League

  • Arsenal - Sheffield United 1-1
  • Brigton - Aston Villa 1-1
  • Manchester City - Crystal Palace 2-2
  • Norwich - Bournemouth 1-0
  • Southampton - Wolves 2-3
  • West Ham - Everton 1-1
  • Newcastle - Chelsea 1-0
  • Burnley - Leicester 2-1
  • Liverpool - Manchester United 2-0
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo