Rafael a petrecut 7 ani pe Old Trafford, perioadă în care a cunoscut multe bucurii, dar și multe momente neplăcute. Cele din a doua categorie sunt strâns legate de colaborarea cu Louis Van Gaal, tehnicianul olandez care a pregătit-o pe Manchester United între 2014 și 2016.
Într-un interviu oferit pentru The Athletic, Rafael s-a descătușat de frustrările acumulate din cauza lui Van Gaal. Sud-americanul, în prezent la Basaksehir, a mărturisit că fostul selecționer al Olandei obișnuia "să vorbească multe prostii, nonstop". Mai mult, Rafael a dezvăluit că Van Gaal i-a spus "să plece de la United a doua zi după sosirea pe banca tehnică".
"Obișnuiesc să vorbesc de rău despre unii oameni, precum Van Gaal. Nu îmi place Louis van Gaal. Când s-a anunțat că el va fi noul manager (n.r. - al lui Manchester United), mulți prieteni m-au sunat. Nu mi-a venit să cred când am auzit că nu îi plac brazilienii, datorită stilului lor de joc. Mi-au spus: 'Primul lucru pe care îl va face va fi să te dea afară'.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
În prima zi nici n-a vorbit cu mine, iar a doua zi mi-a spus 'poți să pleci'. Nici nu apucasem să mă antrenez și deja mă anunțase. Nu îmi venea să cred așa ceva. Am spus 'OK' și am luptat în continuare pentru postul meu. Am mai stat un an cu el. A fost foarte, foarte greu. Este unul dintre cei mai răi oameni cu care am lucrat.", a spus Rafael, pentru The Athletic.

Rafael, dezvăluire tranșantă despre Van Gaal: "Vorbea numai prostii tot timpul!"

Discursul tranșant al lui Rafael nu s-a încheiat aici. Brazilianul a continuat, povestind despre obiceiul lui Van Gaal "de a vorbit multe prostii tot timpul".
"În fiecare zi, după micul dejun, după prânz sau chiar după cină, vorbea cu noi timp de 15 minute despre antrenament, despre ce s-a mai întâmplat, despre viață, despre orice. Știi acel moment când încetezi să mai asculți ce spun ceilalți pentru că vorbesc prea mult? El voia să ne arate că poate vorbi. Dar o făcea în fiecare zi! Nonstop! Cu tot respectul, trebuia să îl urmărim cum vorbește timp de 15 minute numai prostii. Ăsta este adevărul, vorbea doar prostii!
Nu îi păsa despre cum se simțeau oamenii, se gândea doar la el însuși: 'Eu sunt așa și trebuie să mă respectați. Faceți cum zic eu'. Așa vorbea cu noi. Jucătorii se plictisesc de asta. Nu trebuie să vorbești tot timpul. A schimbat întreaga cultură la United.", a încheiat Rafael.

Rafael a plecat de la Manchester United în 2015, după o colaborare oribilă cu Van Gaal

Rafael a plecat în cele din urmă de la Manchester United în 2015, după ce a bifat numai 10 apariții în sezonul 2014/2015 din Premier League pentru "diavolii roșii", sub comanda lui Van Gaal. Fundașul sud-american a ajuns la Olympique Lyon, în schimbul a 3,2 milioane de euro. În această vară, Rafael a părăsit formația franceză, după 139 de meciuri, și a ajuns în Turcia, la Basaksehir.
De-a lungul perioadei petrecute la United, Rafael a cucerit 8 trofee: 3 titluri în Premier League (2009, 2011, 2013), o Cupă a Ligii (2010), 3 Supercupe ale Angliei (2008, 2011, 2013) și un Campionat Mondial al Cluburilor (2008). Rafael s-a aflat în lotul lui United și la cele două finale UEFA Champions League pierdute în 2009, respectiv 2011.
Van Gaal a mai rezistat un sezon pe banca lui United, după plecarea lui Rafael. Managerul olandez a avut rezultate mult sub așteptări, motiv pentru care oficialii de pe Old Trafford s-au reorientat. Succesorul său a fost Jose Mourinho.
Van Gaal a câștigat un singur trofeu pe banca lui United - Cupa Angliei din 2016.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52