Jucătorul de 25 de ani de la Manchester City a declarat că ”rasismul este singura boală în acest moment” și a afirmat că va continua să vorbească despre acest subiect în speranța că va contribui la o schimbare semnificativă. Sterling nu este singurul nume important din sport care s-a implicat în această discuție. Michael Jordan a anunțat recent o donație fără precedent.
Vorbind pentru BBC Newsnight, Sterling a afirmat: ”Știu că s-ar putea să spune puțin patetic, dar singura boală din acecst moment cu care ne luptăm este rasismul. Este cel mai important lucru în acest moment pentru că este ceva ce se întâmplă de mult timp. La fel ca pandemie, trebuie să găsim o soluție pentru a o opri”.
”Exact acest lucru fac protestatarii. Încearcă să găsească o soluție și un mod de a opri nedreptatea pe care o vadă și se luptă pentru cauza lor. Câtă vreme o fac pașnic și în siguranță și nu rănesc pe nimeni, este în regulă”, a afirmat Sterling.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 4 ORE
Sterling a criticat în trecut percepția presei din Marea Britanie asupra jucătorilor de culoare și a vorbit împotriva rasismului din fotbal. Anul trecut el a sfătuit ceilalți jucători să nu iasă de pe teren în cazurile de abuz rasial și a cerut crearea unei autorități împotriva rasismului în fotbal condusă de jucători.

Raheem Sterling: ”Acest lucru se întâmplă de sute de ani!”

Sterling consideră că acum este momentul ca declarațiile să se transforme în schimbări reale pentru a opri rasismul din fotbal și din societate în general.
”Există o limită privind câte pot face și comunitățile și mai ales persoanele de culoare. Acest lucru se întâmplă de sute de ani iar oamenii au obosit și au nevoie de schimbare. E nevoie de mai mult decât de declarații. Trebuie chiar să implementăm schimbarea și să scoatem în evidență locurile care au nevoie de schimbare”, consideră Sterling.
Eu voi continua să fac acest lucru, voi deschide aceste dezbateri și voi încerca să conving oamenii din industria mea să se analizeze și să se gândească la ceea ce pot face pentru ca oamenii să aibă șanse egale în țara asta”, a continuat el.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 11 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38