Fereastra de mercato în Europa s-a încheiat aseară, Premier League fiind de departe campionatul care a investit cel mai mult şi în această perioadă, în transferuri.
Nou-promovata Leeds a fost la înălţime, Bielsa anunţând deja un sezon fantastic prin jocul prestat de noua "gaşcă nebună" de pe Elland Road. Cei supranumiţi "The Peacocks" au început fantastic sezonul, reuşind să îi ţină în şah pe Liverpool, în prima etapă, pentru ca în runda desfăşurată în weekendul care tocmai a trecut să o domine pe City şi să obţină un meritat 1-1.
Maestrul Bielsa ştie însă că un campionat e o luptă de anduranţă şi a continuat să facă achiziţii importante, chiar dacă echipa arată excelent, fiind greu de crezut că va avea emoţii cu retrogradarea. Ieri, Leeds a reuşit transferul lui Raphinha, un brazilian de 23 de ani, care evoluează ca atacant de bandă.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
ACUM 15 ORE
Interesant e că sud-americanul s-a opus vehement transferului, iniţial, ataşându-se foarte tare de Rennes şi de colegii săi. Potrivit getfootballnewsfrance.com, fotbalistul chiar a început să plângă pentru a-i sensibiliza pe oficiali astfel încât să nu fie de acord cu mutarea. Mai mult, colegii săi au intervenit în dorinţa de a stopa transferul, dar părţile bătuseră deja palma.

Victor Orta l-a convins pe Raphinha să semeze cu Leeds

În cele din urmă, Victor Orta, directorul sportiv al lui Leeds şi creierul campaniei de achiziţii fără egal în istoria grupării de pe Elland Road, a reuşit să îl convingă că, să ajungă în cel mai puternic campionat al lumii, sub comanda lui Bielsa, un antrenor care l-a urmărit atent, e cea mai bună mutare. La convingerea brazilianului să meargă cu inima deschisă la Leeds a contribuit din plin şi salariul, unul mult mai mare decât cel avut la Rennes.
Leeds a plătit 17 milioane de euro pentru Raphinha, sumă care poate creşte la 23 de milioane, în funcţie de clauzele de performanţă stipulate în contract.
8 goluri și 7 pase decisive a reuşit brazilianul în tricoul Rennes, echipă la care ajunsese anul trecut, după ce a fost cumpărat de la Sporting Lisabona.
Cu aducerea lui Raphinha, Leeds a ajuns la 13 jucători noi aduşi în această perioadă de mercato: Rodrigo (Valencia, 30 milioane), Diego Llorente (Real Sociedad, 20 milioane), Hélder Costa (Wolverhampton Wanderers, 17,7 milioane), Robin Kock (SC Freiburg, 13 milioane), Illan Meslier (FC Lorient, 6,5 milioane) şi Joe Gelhardt (Wigan Athletic, un milion). Laurens De Bock, Jay-Roy Grot, Ryan Edmondson și Jordan Stevens s-au întors şi ei pe Elland Road, după ce le-au expirat împrumuturile.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57