Atacantul echipei Manchester, Marcus Rashford, s-a implicat în lupta contra noului coronavirus. Pe 19 martie, jucătorul în vârstă de 22 de ani a lansat o campanie pe reţetele de socializare prin care şi-a propus să strângă 100.000 de lire sterline, pentru a ajuta cu mâncare familiile care au rămas fără locuri de muncă în timpul pandemiei.
Fotbalistul a fost uimit însă de amploarea pe care a luat-o campania şi dorinţa oamenilor de a ajuta. Astfel, Fundaţia „Fare Share” a strâns peste 20 de milioane de lire sterline (22,4 milioane de euro), iar Marcus Rashford a primit un premiu special pentru "activitatea remarcabilă şi ajutor oferit comunităţii" din partea lui Eamonn O'Neill, High Sheriff al oraşului Manchester.
Rushford a împărtăşit cu fanii lui de pe reţetele de socializare premiul primit, pe care l-a dedidicat tuturor celor care s-au implicat în campania de caritate.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM 5 ORE
"În mod normal nu aş împărtăşi astfel de lucruri, dar acest premiu nu este doar pentru mine, ci este al vostru, cei care aţi contribuit cu bani. Toţi aţi făcut diferenţa", a scris Marcus Rashford pe Twitter.

Rashford poate ajunge Balon de Aur

Deși are încă o vârstă fragedă, Rashford s-a transformat de mult într-o certitudine pentru United, una dintre puținele pentru un club care de câțiva ani se luptă să revină în prim planul fotbalului englez. La 22 de ani, Rashford a adunat deja 38 de selecții pentru Anglia (a marcat 10 goluri), astfel că mulți îi prevăd un viitor glorios.
Printre ei și Matteo Darmian, fostul său coleg de la United în perioada 2015-2019, care acum evoluează în Serie A, la Parma.
"Dacă va continua să muncească așa cum a făcut-o până acum, sunt sigur că va câștiga Balonul de Aur într-o zi. Sunt convins de asta. Niciun jucător de la United nu m-a impresionat atât de tare precum Marcus. Și să nu uităm că e încă foarte tânăr și poate să se mai dezvolte, poate să mai crească. Din punctul meu de vedere, va ajunge la nivelul lui Mbappe în următorii ani", a spus Darmian pentru The Guardian.
Marcus Rashford, născut și crescut în Manchester, a jucat în iarnă meciul cu numărul 200 în tricoul diavolilor. Este al treilea cel mai tânăr jucător care ajunge la această bornă și a celebrat evenimentul printr-o dublă în poarta lui Everton. Din păcate, vârful lui United s-a accidentat ulterior, dar până în acel moment doar Jamie Vardy (17) înscrisese mai mult decât el în Premier League, în acest sezon.
Rashford a înscris până să se accidenteze 14 goluri în acest sezon, fiind lider în clasamentul marcatorilor sub 23 de ani în principalele campionate ale Europei. La acea dată, el era urmat în clasament de Tammy Abraham (13), Kylian Mbappe (11) și Victor Osimhen (10). De asemenea, golurile marcate în tricoul lui United i-au adus o onoare deosebită lui Rashford. Cristiano Ronaldo a reușit 54 de goluri în primele 200 de partide, în timp ce Rashford are deja 64.
Premier League, campionat transmis în exclusivitate de Eurosport, s-ar putea relua pe 19 iunie, însă o decizie finală se va lua în timpul acestei săptămâni.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM O ZI
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44