Premierul britanic Boris Johnson s-a răzgândit și a decis până la urmă să ofere mese gratuite pentru copiii săraci și în timpul verii, în urma apelului făcut de Marcus Rashford.
Cu doar câteva ore înainte ca Partidul Laburist să forțeze un vot în Camera Comunelor pe acest subiect, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a anunțat că s-au alocat 120 de milioane de lire pentru ”fondul de mâncare de vară COVID”.
”Din cauza pandemiei de coroanvirus, premierul înțelege că părinții și copii au parte de o situație fără precedent în această vară”, se arată în comunicat. Decizia vine după ce miniștrii au respins această propunere în aprilie.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31
Marcus Rashford și-a intensificat campania pentru a pune presiune pe guvernul britanic pentru a hrăni copiii săraci și în timpul vacanțelor. Copiii primesc o masă gratis în mod obișnuit în fiecare zi la școală în Marea Britanie.
Cum școlile s-au închis în perioada pandemiei, guvernul britanic a hotărât să acorde această masă în continuare în perioada pauzei pentru a nu pune în pericol familiile nevoiase. Totuși, cabinetul britanic decisese inițial ca această măsură să nu se prelungească și în vară.

Eforturile lui Marcus Rashford, aplaudate de Liverpool

Viitoarea campioană din Premier League, Liverpool, l-a lăudat și ea pe Rashford pe Twitter. ”Copiii din regiunea noastră vor beneficia de acțiunile acestei persoane model. De la Liverpool cu dragoste”, au scris cormoranii pe contul oficial al clubului.
Rashford a dezvăluit că obișnuia să se bazeze pe mesele gratis oferite la cantine sau la școală când era mic și acum a ajutat să se strângă peste 20 de milioane de lire pentru copiii nevoiași din Manchester.
Internaționalul englez și-a anunțat susținerea pentru FareShare în martie, la scurt timp după ce școlile s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus. Închiderea școlilor ar fi dus, probabil, la înfometarea copiiilor care se bazau pe mesele gratis regulate de la unitățile de învățământ iar Rashford a vrut să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla.
”Am spus mereu că dacă voi fi într-o poziție în care să pot face diferența, o să o fac. Mama lucra toată ziua, zilnic, pentru a se asigura că am măcar o masă în fiecare seara. Exista o cantină la care mă duceam la școală unde mâncarea era gratis. Obșinuiam să mănânc acolo și apoi o altă mică gustare la un after-school”, a povestit Rashford.
”Participau cam 30-40 de copii și totul era gratis, asta se întâmpla până să vină mama acasă. Ea termina munca pe la 6 seara și mergea cu autobuzul până acasă așa că de obicei ajungea pe la 7:30 și începe imediat să gătească. Era greu”, își amintește Rashford.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38