Boris Johnson l-a lăudat marți pe Marcus Rashford pentru apelurile sale către guvern de a oferi mâncare gratis copiiilor nevoiași chiar și în vacanța de vară: ”Am vorbit cu Marcus Rashford mai devreme astăzi pentru a-l felicita pentru campania sa, despre care, sincer să fiu, am auzit foarte recent. Chiar astăzi de fapt. Și vreau să-i mulțumesc pentru ce a făcut, cred că este important să vorbim despre astfel de lucruri”.
Declarația a fost una remarcabilă având în vedere că purtătorul de cuvânt al premierului era la curent cu campania lui Rashford chiar de luni dimineață. ”Extrem de bizară”, așa a descris declarația lui Johnson candidata pentru conducerea partidului Liberal Democrat, Layla Moran.
Rashford a oferit și el detalii despre convorbirea cu premierul britanic la BBC: ”Sunt recunoscător că prim-ministrul și-a schimbat decizia. Am vorbit cu el și i-am mulțumit pentru a asta - a fost o conversație bună. Cred că ne-am înțeles. Evident și el mi-a mulțumit pentru că m-am folosit de statutul meu într-un mod pozitiv”.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Johnson i-a transmis că este recunoscător că ”cineva are o opinie și a făcut-o publică” și că Rashford a fost ”vocea celor care nu au posibilitatea să fie auziți”.

Boris Johnson s-a răzgândit după apelurile lui Rashford

Premierul britanic Boris Johnson s-a răzgândit și a decis până la urmă să ofere mese gratuite pentru copiii săraci și în timpul verii, în urma apelului făcut de Marcus Rashford.
Marcus Rashford și-a intensificat campania pentru a pune presiune pe guvernul britanic pentru a hrăni copiii săraci și în timpul vacanțelor. Copiii primesc o masă gratis în mod obișnuit în fiecare zi la școală în Marea Britanie.
Cum școlile s-au închis în perioada pandemiei, guvernul britanic a hotărât să acorde această masă în continuare în perioada pauzei pentru a nu pune în pericol familiile nevoiase. Totuși, cabinetul britanic decisese inițial ca această măsură să nu se prelungească și în vară.
Marți Rashford a început să scrie pe Twitter despre cele mai sărace familii din Marea Britanie, cei care nu își pot plăti facturile la electricitate sau nu au apă curentă. ”Nici nu știu ce pot spune. Uitați-vă ce putem face când ne unim. Aceasta este Anglia în 2020”, a scris Rashford după anunțul guvernului de ieri.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52