Mijlocașul de 27 de ani, care este în prezent împrumutat de Sheffield United la Middlesbrough, era una dintre cele mai mari speranțe ale fotbalului englez iar Rooney a afirmat că era mai talentat decât Paul Pogba sau Jesse Lingard.
Morrison a răspuns la TalkSport: ”Evident, niște comentarii uimitoare, mai ales că vin de la un jucător ca Rooney. El este probabil unul dintre cei mai mari fotbaliști englezi, așa că este o onoare. Normal, m-au supărat aceste comentarii pentru că aș fi putut să fac mai multe. Ar fi trebuit să merg mai departe. Dar încă sper să fac asta”.
”În ceea ce-i privește pe Pogba sau Jesse, cred că sunt jucători foarte buni. Cred că aveam o echipă bună, născuți prin 1992 sau 1993. Știam că am anumite abilități, dar nu mi-am dat seama, nu am înțeles... Eu doar mergeam la antrenamente și iubeam să joc fotbal”, a completat el.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Ajuns în 2009 la Academia lui United, la 16 ani, Ravel i-a atras imediat atenția lui Alex Ferguson, care după doar un an l-a chemat la prima echipă. O șansă nesperată pentru Morrison, care însă nu a știut să profite de oportunitatea creată.
Un talent fantastic, capabil să dribleze adversarii cu o ușurință incredibilă, Ravel era cu mult mai bun decât Pogba, care sosise în același an, 2009, la Academia "diavolilor". Francezul a ajuns campion mondial și e unul dintre cei mai bine cotați mijlocași din lume, în timp ce Morrison e împrumutat la Middlesbrough, în Championship. Wayne Rooney a vorbit despre motivele care au stat în spatele acestei situații și explică de ce potențialul fantastic al unui fotbalist nu e suficient pentru a reuși în fotbalul mare.
https://i.eurosport.com/2018/06/04/2348796.jpg
"Ravel era cu trei clase mai bun decât Pogba. Îmi amintesc că atunci când l-am văzut prima oară mi-am zis că are toate calitățile necesare pentru un jucător în acea poziție. La un antrenament, i-a dat mingea printre picioare lui Nemanja Vidic de trei ori în interval de un minut. Dar s-a luptat mereu cu stilul lui de viață, cu anturajul, cu mediul în care a crescut. E trist, pentru că i-am văzut pe Pogba, pe Ligard și alți jucători care nu erau atât de buni ca el reușind și pe el nu. Ravel e exemplul perfect că doar geniul nu e suficient pentru a face fotbal la cel mai înalt nivel, trebuie și foarte multă muncă, seriozitate", a spus Rooney în Sunday Times.
Ravel Morrison a rezistat doar până în 2012 la United, când șefii au înțeles că, în ciuda calităților fantastice, mijlocașul nu va putea deveni un fotbalist de top, capabil să se impună în primul "11" la o echipă de talia lui United. A urmat transferul la West Ham, dar nici acolo nu a rezistat, bifând doar 18 meciuri în trei ani. În acea perioadă a fost împrumutat la Birmingham, QPR și Cardiff. Ulterior, sarabanda de echipe trecute în CV a continuat, multe formații crezând în talentul lui Ravel: Lazio, Atlas, Ostesund și Sheffield United, pentru care a semnat în 2019. După doar o partidă la revelația sezonului actual din Premier League, mijlocașul a fost împrumutat la Middlesbrough.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11