Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacţia lui Cavani după ce a fost suspendat de Premier League pentru că a folosit cuvântul "negrito"

Cristian Mihală

Actualizat 01/01/2021 la 12:59 GMT+2

Edinson Cavani şi-a cerut scuze încă o dată scuze pentru postarea de la finalul lui noiembrie şi a spus că acceptă fără reţineri suspendarea dictată de englezi.

Cavani wird für drei Spiele von der FA gesperrt

Credit imagine: SID

Uruguayanul a fost suspendat 3 meciuri şi amendat cu 100.000 de lire pentru un comentariu cu iz rasist făcut pe reţelele sociale. Incidentul a avut loc după partida cu Southampton, din 29 noiembrie, şi nu a fost trecut cu vederea de oficialii Premier League. Atunci, vârful uruguayan de 33 de ani a reuşit o dublă şi un assist pentru o revenire senzaţională a "diavolilor", care au fost conduşi la pauză cu 2-0.
Ulterior, pe Instagram, atacantul venit de la PSG, a fost felicitat de foarte mulţi şi a ţinut să îşi manifeste aprecierea faţă de un prieten virtual. "Gracias, negrito", a scris Cavani, în contextul în care al doilea cuvânt are conotaţii rasiste. La scurt timp, sud-americanul şi-a dat seama că nu a folosit cel mai inspirat cuvânt şi a şters postarea.

Cavani: "Îmi cer scuze dacă v-aţi simţit jigniţi"

Discuţia avută cu amicul său mai mult ca sigur că nu s-a vrut o ofensă, dar oficialii din Premier League nu au ţinut cont de context şi l-au suspendat. Cavani nu se consideră o victimă şi a acceptat cu bărbăţie sancţiunea, cerându-şi încă o dată scuze, în caz că cineva s-a simţit jignit de cuvântul pe care l-a folosit.
"Nu vreau să vorbesc foarte mult în aceste momente extrem de inconfortabile pentru mine. Vreau doar să împărtăşesc cu voi că accept sancţiunea dictată împotriva mea. Nu sunt familiarizat cu toate aspectele limbii engleze şi vreau să ştiţi că nu am intenţionat să jignesc pe cineva. Îmi cer scuze pentru acea expresie, sper că nu v-aţi simţit jigniţi într-un fel. A fost doar o exprimare de afecţiune către un prieten, nu a stat niciun moment în intenţia mea să jignesc", a scris Cavani pe Instagram.
Cavani va lipsi astfel de la partida cu Aston Villa (azi, ora 22:00, Eurosport 1 şi Eurosport Player), de la partida cu City, din semifinala Cupei Ligii şi de la disputa cu Watford, din Cupa Angliei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, etapa 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo