Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Mourinho după revenirea pe Old Trafford. Portughezul, mai sincer ca niciodată

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/12/2019 la 08:46 GMT+2

Jose Mourinho a revenit în premieră pe Old Trafford după demiterea din urmă cu un an. Managerul lui Tottenham a pornit la drum încrezător și se gândea la victorie, dar jucătorii lui Manchester United au făcut un nou meci excelent împotriva unei echipe de top din Premier League. Formația pregătită de Solskjaer s-a impus cu 2-1 și a urcat peste londonezi în clasament.

man utd spurs

Credit imagine: Getty Images

La finalul confruntării de pe Old Trafford, Jose Mourinho a fost sincer și a declarat că echipa sa nu merita să câștige în această seară. "The Special One" consideră că United a dominat clar începutul meciului și și-a creat foarte ușor ocazii de gol:
"United a reușit meciuri excelente și împotriva altor echipe de top din Premier League: Chelsea, Liverpool și Leicester. La fel ca în alte etape, în această seară au demonstrat că nu le este teamă să folosească un stil defensiv. Le este mult mai ușor când joacă în compania unor formații care au posesia și controlează partida. Sunt de părere că au meritat să câștige, mai ales dacă ținem cont de prima repriză. Noi n-am început deloc bine. În primele 30 de minute, Manchester a fost echipa mai bună.", a pus Mourinho la finalul meciului.
man utd spurs

"Le-am spus jucătorilor să fie atenți la Rashford"

Managerul portughez a recunoscut că și-a avertizat jucătorii despre calitate lui Rasfhord, care poate pătrunde foarte ușor în careul advers. Mourinho l-a lăudat pe Dele Alli, care a înscris unicul gol al lui Tottenham și s-a luptat pentru egalare până spre final:
"Modul în care am primit al doilea gol demonstrează clar că nu meritam să plecăm cu cele trei puncte. Nu aveam voie să fim așa relaxați. L-am lăsat pe Rashford să intre în careu, iar el a bineînțeles că a căutat contactul. A fost deștept și a așteptat faultul unuia dintre fundașii noștri. Legat de primul gol înscris de el, le-am explicat clar jucătorilor că va încerca astfel de acțiuni, cu șuturi la colțul scurt, din careu. În schimb, mi-a plăcut foarte mult evoluția lui Dele. A jucat excelent și s-a luptat chiar și în a doua repriză, când cei de la United se apărau mult mai compact.", a mai adăugat portughezul la conferința de presă.
man utd spurs
Cei de la Tottenham s-au văzut conduși după numai 6 minute, atunci când Marcus Rashford găsea spațiul dintre bară și brațele lui Gazzaniga, cu un șut cu pământul, la colțul scurt. "Diavolii roșii" au dominat prima jumătate de oră a confruntării și și-a creat numeroase ocazii de a-și mări avantajul. Contrar cursului jocului, Dele Alli a restabilit egalitatea în minutul 39, cu o fază personală minunată. Cu doi adversari în spate, mijlocașul a preluat elegant pe deaspura capului și l-a învins pe De Gea cu o execuție la colțul lung. Imediat după pauză, Rashford a intrat hotărât în careul lui Tottenham și a obținut lovitura de la 11 metri, după faultul comis de Sissoko. Tot tânărul atacant al lui United a transformat, fără emoții. S-a încheiat 2-1 în favoarea formației pregătite de Ole Gunnar Solskjaer, care respiră ușurat, cel puțin pentru moment. Postul său rămâne în continuare nesigur, dar cu o astfel de victorie își păstrează poziția pe bancă cel puțin până etapa viitoare.
Manchester United a trecut peste Tottenham în clasament, pe locul 6, dar rămâne la 8 puncte în spatele lui Chelsea, prima echipă aflată pe loc de Champions League. Spurs se află două poziții mai jos, cu un punct mai puțin decât "diavolii roșii".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo