"Mă bucur că City poate să joace în Champions League în sezonul viitor. Dacă ar avea 10-12 meciuri mai puțin de jucat în sezonul următor, nu aș vedea nicio șansă pentru nimeni altcineva în campionat", a declarat Klopp.
Chiar dacă germanul se bucură că City va juca în Champions League, el nu consideră că ieri a fost o zi bună pentru fotbal: ”Sunt bucuros, dar nu cred că a fost o zi bună pentru fotbal ieri. Pentru că Fair Play-ul Financiar este o idee bună. Protejează echipele, protejează competiția. Asta era ideea la început, ca nimeni să nu cheltuie în plus. Cluburile să se asigure că banii pe care îi cheltuie au sursele potrivite. Sper ca Fair Play-ul Financiar să se aplice în continuare”.
Manchester City va putea juca în UEFA Champions League în următorii doi ani după ce apelul echipei lui Guardiola a fost acceptat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
ACUM 4 MINUTE
Așadar, TAS întoarce decizia UEFA. Manchester City va juca în Champions League pentru 2 sezoane. TAS a decis să păstreze amenda pentru City, pe care a redus-o însă la 10 milioane de euro.
TAS a informat că acuzațiile privind finanțările ascunse ca sponsorizări au fost ”fie nedemonstrate fie clasate”. Clasate înseamnă în acest caz că au avut loc acum mai mult de cinci ani și nu mai pot fi investigate.

Investigația UEFA împotriva lui Manchester City

Investigația începută de UEFA în primăvara lui 2019 se axează anume pe faptul că multe din contractele de sponsorizare declarate de către Manchester City au fost supraevaluate sau semnate cu companii terțe, afiliate familiei Mansour, astfel fiind încălcate reglementările FFP. Perioada în care au fost depistate nereguli este 2012 – 2016.
În mai 2014, clubul Manchester City a ajuns la o înțelegere cu UEFA, ca urmare a unei investigații similare. Clubul a fost obligat să plătească suma de 60 milioane euro (redusă eventual la 20 milioane) și să modifice numărul jucătorilor declarați pe lista Champions League de la 25 la 21. Atunci se părea că aceasta este ultima sancțiune care va fi impusă clubului englez de UEFA.
În toamna anului 2018, ziarul german Der Spiegel publică o serie amplă de articole, bazate pe informațiile și documentele obținute de Football Leaks, în care sunt specificate multiple scheme frauduloase folosite de Manchester City.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Clubul ar fi falsificat contractul de sponsorizare cu Etihad, aceștia plătind doar 10 milioane de euro din totalul de 70, restul sumei fiind acoperit de compania Abu Dhabi United Group, firmă care aparține Șeicului Mansour.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20
Premier League
Real Madrid, în corzi! Marea țintă a lui Perez, după ratarea lui Mbappe, a ales Liverpool
23/05/2022 LA 07:04